Első munkanap betegen? Ti mit tennétek?
Az élet egy genyó. Ezt a főnököd is tudja. Ha nem fogadja el, akkor te is tudod, mennyire érdemes ott dolgoznod a jövőben. Ha meg jobban kell, mint amennyire a jósága számít, akkor nyilván tömd tele magad gyógyszerrel, menj be.
A helyedben inkább a jót választanám, mint a muszájt. Kb. ahogy a kérdést kiírtad, teljesen frankló, felhívhatnád vele a főnököt, kérj haladékot, akár csak 1-ig - vagy te tudod mennyi kell neked a felépüléshez. Betegen nekem nem kellenél (mármint amíg fel nem épülsz). Ha meglátnálak, azonnal hazaküldenélek. Max a papírmunkát lehetne elintézni, ne fertőzd a többit halomra..
Felhívnám, és elmondanám, hogy mi van. Gondolom, ők sem akarják, hogy ha pl. influenzás vagy, bemenjél és megfertőzz másokat is.
Szerintem nem lesz gond, mostanában nagyon sokan betegek.
Én pont így kezdtem a első munkahelyem, lázas beteg voltam. Bementem hogy megbeszéljem a főnökkel. Elmondtam nem vagyok jól, és haza küldött. Benne volt a bicska sajnos :(( és a félévi értékelésnél majdnem kirúgott, mert mindig a rosszat látta bennem. Jó voltak a hibáim, de másoknak is.
Nagyon attól függ milyen a főnök. Ha van gyereke, családja azok általában megértőbbek, akiknek meg nincs ajajj, azok általában hajcsárok, ez sztereotíp,van kivétel, nem mindegyik ilyen. Lehet így betegen bemennék, és ha nagyon, tényleg annyira rossz akkor végül elkérném magam. Akkor úgy is észrevennék nem vagy jól és megértenék. Az a baj nem ismernek, ha van egy rossz indulatú kolléga vagy főnök betehet. Legjobb az lenne ha kitudnád pihenni.
Amúgy az lehet egy megoldás, megkéred hogy később kezdhess. Elcsúsztatod jövőhétre a munka kezdésed időpontját, egészségügyi ok miatt. Még is hivatalos, nekik sem lesz belőle gondjuk, szerintem pár nap alatt rendbe jössz.
Ha tudsz menni, nincs 40 fokos lázad, akkor menj be, hogy lásson a főnök. Ha hisztizik, akkor sok jóra ne számíts.
Amúgy a napokban tetőzik az influenza, baromi sok beteg van.
Nehéz helyzet, mert
1. rengeteg a link alak, és mivel nem ismer, természetes, hogy rögtön leír, ha bejelented, hogy "éppen most" beteg vagy:(
2. ha tényleg olyan rosszul vagy, és mondjuk még a munkahely is messze van, még betegebb leszel már egy oda-vissza úttól is, ha egyáltalán képes lennél bemenni
3. munkáltatóként én állati dühös lennék, ha bejönnél végigfertőzni mindenkit!
Ha még nem csináltál semmit, szerintem hívd fel minél hamarabb, mond el, hogy mi van, mond el, hogy nagyon kell a munka, és ha vagy olyan állapotban, AJÁNLD FEL hogy bemész, döntse el ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!