Ti nem sajnàljàtok a munkàltatókat a munkaerőhiány miatt?
Sajnálni őket???
Ezt a kérdést a humor kategóriába kellene feltenni...
Ugyan miért sajnálnám?Én kifejezetten örülök neki,és remélem hogy tovább nő a munkaerőhiány mutató,és sorra lehúzzák a rolót a kis és középvállalatok.Mocskos,nyerészkedő,a munkások érdekeit leszaró,az embereket csak kihasználó a kicsitől az óriásvállalatokig a 95%-a az országban található vállalkozásoknak.A fennmaradó 5% az,ahol szerencsémre jelenleg én is dolgozok,ahol a főnököm elmondta hogy mekkora összegű órabért kap utánam,mennyi a fizet utánam,mennyit kapok én,mennyi marad neki.Jelenleg 2300 ft/óra a bérem hegesztőként,szombaton ha néha bemegyek akkor 3000/óra..Ami nem sok,de egyelőre nekem is jó,és neki ygy is bőven marad annyi hogy megérje.
Nincs elég ember a pozíciókra?Fizesd meg őket bzdmeg és lesz,elüldözték a jó szakembereket külföldre,most meg felvesznek pl:szerkezeti lakatosnak 8 osztályos növénytermesztőt..mert nincs ember..pffhhhh..szégyen,szánalom..
Sírás az megy,nincs dolgozó,hónapok óta emerhiány van..megérdemlik egytől egyig.
Én mindig örülök ha lehúzza a redőnyt egy-egy vállalkozás.
Magát a kialakult helyzetet sajnálom, mert valóban a kkv szektor lehetne a motor.
De ha pl életképtelen egy cég, vagy nem akarja megfizetni a szakembert és emiatt az odébáll, ez nem sajnálat kérdése, csupán egy ok okozati következmény.
Példa: sokan példálóznak a hazai magas terhekkel - hozzáteszem: jogosan. Ennek ellenére nálunk a bruttó bérköltség is alacsonyabb, mint a nyugati bruttó bérköltség. Tehát mondjuk lehet, hogy Hans a cégében a nettó 2000eurót úgy keresi, hogy a cégnek 2500ban van, ha mindezt itthon akarná, akkor meg mondjuk 3500ban lenne. De nálunk a teljes bruttó bérköltség nem éri ezt el. Ha elérné, akkor ha nem is nyugati 6kilókat, de 3-4-eket könnyedén meg kellene tudni keresni.
Ezt csak arra írtam le, hogy a magas közterhek csak az egyik szegmense a sztorinak.
Nem sajnálok senkit sem. A munkaadók kicsény részének probléma a munkaerőhiány. Magyarországon jellemzően inkább munkanélküliség van. Mondjuk a munkanélkülinek tekintem a közmunkásokat is.
Amelyik cég megfelelő alkalmazottat akar az hajlandó magasabb bérrel odacsábítani a melóst.
Utolsó, erre megint csak olyat tudok mondani, amivel a többség itt nem ért egyet.
Ez kb. a 40 év szoci nyomor és az elmúlt évek álkapitalista társadalmi, állami környezet eredménye. A kiskapuk kihasználása nemzeti sport. Enélkül a vállalatok, pláne a kicsit, egyszerűen nem tudnak versenyben maradni. Látom ezt minden nap
Igazából én jól érzem magam a munkahelyemen, a fizetés is jobb, mint eddig máshol, borítékolás sincs, DE a céges bürokrácia pocsék, valamit keresztülvinni lehet akár több hónapos vagy több éves dolog is, és olyan dolgokról van szó például, hogy legyen valamilyen munkaeszköz, vagy ha bővítik a létszámot, akkor legyen hely mindenkinek és ne zsúfolódjunk egymás hegyén-hátán.
Szóval lehetne mit javítani, és tudnának is tenni érte, hogy még jobban menjen, nincs miért sajnálnom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!