Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire normális, ha igyeksze...

Mennyire normális, ha igyekszem védeni a magánéletemet, amennyire csak lehet? Csak én reagálom túl ezeket a kérdéseket?

Figyelt kérdés

A kollégáim előszeretettel kérdezősködnek a magánéletemmel kapcsolatban, mivel új munkatárs vagyok, pedig már lassan egy éve dolgozom velük.

Minden érdekli őket. Azt is szóváteszik, ha szabadnapomon a munkahely közelében meglátják az autómat, ahogyan arról is be kell számolnom, hogy mit csináltam a szabadnapomon vagy éppen az ünnepek alatt. Ilyenkor csak annyit válaszolok, hogy „minden a tervek szerint ment”. Azt is megjegyzik, ha reggelente látnak munkába jönni, hogy melyik irányból jöttem, már csak a rendszámomat nem mondják meg pontosan.

Családtagjaimról is kérdezősködnek (ki mit és hol dolgozik, mikor vannak otthon). Már házszámra pontosan is megkérdezték, hol lakom és kivel.

Általában elengedem a fülem mellett ezeket és az ehhez hasonló – számomra – személyes kérdéseket, mert úgy érzem, semmi közük hozzá. Ha már többszöri alkalommal kérdeznek rá, kitérő/semleges választ adok, hátha megunják a kérdezősködést. Már a tarsolyomban van az is, hogy a legközelebbi ilyen alkalommal szóljak, hogy ez nem tartozik rájuk. De nem adják fel, kérdezősködnek.

Nagyon próbálom elhatárolni a magánéletemet a munkahelyi élettől. Úgy vélem, ez nem oda tartozik. Két külön dolog a kettő. Ne az alapján ítéljenek meg, hogy karácsonytól újév elejéig síelni voltam, hol és meddig nyaralok, milyen értékű és mekkora lakásom/házam/autóm van, vagy éppen az, hogy a családtagjaim mit dolgoznak és miért éppen azt, valamint mennyi pénzt keresnek. Ahogyan ne az alapján ítéljenek meg, hogy mennyi pénzből kell gazdálkodnom és ne gyűljenek azért, hogy nincsenek „filléres problémáim”, nem kell hóközepétől az árakat nézegetnem és a legolcsóbb termékeket keresgélnem, valamint már hó végére-elejére már egy vasam sincs. De úgy látszik, ez elég ehhez…

2019. jan. 19. 20:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%
8: Oké, mondjuk, hogy nem magyar mentalitás. Akkor mivel magyarázod azt, hogy otthon az összes munkahelyen ezt tapasztaltam, idekint pedig egyiken se? Pedig volt már néhány a tíz év alatt. És nehogy avval gyere, hogy a dolgozók minősége miatt volt! Odahaza gyárban dolgoztam, meg közmunkát végeztem. Idekint takarító és mosogató munkákat csinálok. Tehát úgyszintén olyan munkaköröket, amikhez magyar mértékkel számolva 8 általános szükséges.
2019. jan. 20. 11:14
 12/17 anonim ***** válasza:
10: Hollandban élek. Ahogy tapasztaltam, a kibeszélés, áskálódás itt elbocsátási ok lehet. Volt hogy dolgoztam egy újonnan nyílt helyen. Az egyik srácnak szokása volt kibeszélni másokat a hátuk mögött, meg kavarászni. A szerződése lejártával többek között ezért nem hosszabbították meg.
2019. jan. 20. 11:17
 13/17 anonim ***** válasza:
44%
Sajnos egyet kell, hogy értsek azzal, hogy ez magyar mentalitás nagyrészben. Itthon is vannak szerencsére diszkrét emberek ( pl. én) 😎 de az embereknek egy nagy része igenis kíváncsiskodik, és ha valamit megtudnak, akkor elkezdenek kéretlen tanácsokat osztogatni. Mondjuk vannak a másik oldalról is kivételek, mert én nyugati állampolgárokkal is dolgozom,pl.a főnököm is az,és már kaptam nagyon indiszkrét kérdéseket tőlük is.
2019. jan. 20. 11:22
 14/17 anonim ***** válasza:
13: Igen, azt én is írom, hogy néha persze akadnak kivételek. De ők átlagban nem is túl sokáig maradnak meg egy helyen.
2019. jan. 20. 11:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Megtanultam hogy ezekben a kérdésekben jobb és okosabb hazudni.

Mikor egy volt munkatársam megtudta a Balcsira lemegyek a párommal 3 napra totàl kibukott milyen jó nekünk, milyen gazdagok vagyunk.

Volt merszem elárulni, hogy a párom szüleinek van nyaralója a Balcsin. Onnantól mindenki utált és kibeszélt. Következő melóhelyemen titkoltam.

Saját lakásunk vagy bérelt van-e. Kapásból béreltet mondtam mert előre láttam mi lesz ha sajátot mondok. Meg mi a fene köze van hozzá.

Mióta élek itt, hova valósi vagyok. Okè. Ez normális kérdés. Nem hazudok róla.

Párom hol dolgozik? Már arról is kamuzok mert azt gondolják biztos milliókat keres.

Mit kaptam karácsonyra. Egy 15ezer forintos bakancsot, de erről is kamuzok, mert úhhh, de jól megy nekünk, biztos nem egyik napról a másikra élünk. Igènyesen öltözködök, általában turiból. 😂😂 mikor mondom nekik nem hiszik el, jön a duma milyen jól megy nekem. Aztán a legundorítóbb kérdés amit feltesznek, közös vagy külön kasszán vagyok- e a párommal. Nem válaszolok. Rávágják maguktól biztos külön és tuti a párom fizet így is mindent. ( közösbe vagyunk)

Hajj... ha a többit felsorolnám...

2019. jan. 21. 10:15
 16/17 anonim ***** válasza:

15 vagyok

Én főzök- e, vagy veszek kaját a munkába? Változó mondom. Mikor rendeltem kaját és kihozták, 5-en is megjegyezték milyen k.rv..a jó keresetem lehet....

2019. jan. 21. 10:18
 17/17 anonim ***** válasza:
15: Itt most megint csak a külföldöt (esetemben Hollandiát) kell, hogy felhozzam. Vállalati étkezde konyhájában dolgoztam mosogatóként. És amikor egyszer összejött egy másfél hetes new yorki út, símán beszámoltam róla. A kollégák (a takarítótól a főszakácsig) örültek a sikeremnek, és kérdezgettek is utána, hogy milyen volt. Na de most próbáljuk ezt elképzelni egy otthoni minimálbéres munkahelyen! Rögtön burjánzana a rosszindulat, meg az irígykedés, hetekig azon lennének kiakadva, hogy a delikvensnek honnan a fenéből telt rá, tuti csalva szedte össze a pénzt, meg ilyenek. Ezek után senki nem mondhatja, hogy ez nem magyar mentalitás.
2019. jan. 21. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!