Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Reális elvárás egy programozót...

Reális elvárás egy programozótól, hogy beérjen 10-ig?

Figyelt kérdés

Egy teljesállású programozóról van szó. Rugalmas munkaidőben dolgozunk, a törzsidő 10-től 16-ig tart. Ezt mi úgy értelmezzük, hogy a törzsidő alatt alapértelmezetten itt kell lenni, de ha valaki értelmes indokkal előre szól, hogy valamiért ettől eltérne, azon sem problémázunk. Havi átlagban legyen meg a heti 40 óra.

Ezek irreális elvárások ma egy programozótól?

Egyik kollégánkkal nem tudunk mit kezdeni, aki (többszöri kérés ellenére) nem képes 10-ig beérni sosem, és szinte sosincs meg a heti 40 órája sem. Így nem meglepő módon a feladataival is elmarad, saját bevallása szerint is lassabban teljesít, mint kéne.

A munka összetett jellege, és a kolléga betanulóssága miatt home office jogosultságot egyelőre nem szerettünk volna neki adni, mert korábbi tapasztalatokból kiindulva félünk tőle, hogy így még a jelenleginél is kevesebb munka készülne el, viszont minden napra beírna 8 órát, aminek a valóságtartalmát nem tudjuk ellenőrizni. Ha már megbíznánk egymásban, akkor természetesen kaphatna.

A kérdés azért merült fel bennem, mert nem ő az első, akivel ilyen problémák vannak, és lassan kezdjük megkérdőjelezni, hogy mi vagyunk hülyék, vagy ez most mi.

2019. jan. 15. 14:29
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
Tart még a próbaideje?
2019. jan. 15. 15:41
 12/40 anonim ***** válasza:
52%

Túl jószívűek vagytok.

Ha teljes állásról van szó,a maradék két órában mit csinál?

Valószínű lehet,hogy ő is tisztában van vele,hogy szakmailag erősen hiányos,azt gondolhatja,ha kevesebbet van bent,kevesebbet is hibázik,illetve a hiányosságaira nem derül fény.Ez lehet a késések mögött.

Home office lehetőséget semmikép nem adnék neki.

Ha nem tudja elvégezni a munkáját,erősen elgondolkodnék,h megválok tőle,esetleg más munkakörben alkalmaznám más feladatokkal.

2019. jan. 15. 21:11
 13/40 anonim ***** válasza:
78%

Én is fejlesztő vagyok de nekünk 9-ig kell beérni. Pár perc késés előfordul, de cserébe nem is esik ki a billentyűzet a kezemből 8,5 óra után.

Hol van helyileg, mit kell csinálni pontosabban és mennyit fizettek? :))

Tehát szerintem az 5-10 perc késés az elfogadható, semmi nem múlik rajta. Ellenben a heti 40 óra legyen meg és a feladatait csinálja meg.

2019. jan. 15. 22:30
 14/40 anonim ***** válasza:
32%

Nem tartom reálisnak. A programozó tipikus az az ember, aki flowban teljesít. A flow meg nem óramű. Nekem van, hogy 6-8 között 300% a teljesítményem, de lehet ez éppen este 6-8ig . Sosem volt még 10-14 között.

Ha a minőség számít, ez nem reális. Ha a mennyiség, akkor fizessék meg és ne hazudjanak a rugalmas munkaidőről, mert ez nem az. És ezért én simán többet kérek, ha fix időt mondanak és nem normális rugalmasat.

Én pacsirta vagyok. Reggel 2 óra alatt többet teszek, mint a csapat (10 fő) fél nap alatt. Ha nekik nem kell ez a teljesítmény, és azt akarják, én se legyek büszke a munkámra, fizessenek többet! És kapnak munka mennyiséget munka minőség helyett.

De biztos vannak doridok, akik óramű pontosan képesek dolgozni egy nagy elvontságot igénylő szakmában is.

2019. jan. 16. 08:03
 15/40 anonim ***** válasza:
47%
De a kérdésben látszik, hogy a kommunikációval baj van. Mert azt kérdezed, reálisnak tartjuk-e. Miközben nyilvánvalóan nem ez a kérdés, hiszen egy emberrel van gondoltok, aki nem is biztos, hogy tudja, mit akartok tőle. Kérjetek meg, hogy mondja el, mi a ti elvárásotok. Ha nem egyezik azzal, amit ti akartatok mondani neki, mint itt a kérdésben a valós probléma a kása kerülgetésével. Ha azt mondja, amit ti is elvártok tőle, akkor nem a kommunikáció a hibás. Ha mást mond, ajánlok pm-ben egy tréning csoportot, ami megtanít kommunikálni ilyen esetekben.
2019. jan. 16. 08:23
 16/40 anonim ***** válasza:
47%
Akinek ilyen munkarend nem jó, ne menjen ilyen helyre dolgozni, tudta, mit vállal. Vagy tartja magát ehhez, legalább amíg bizonyít, vagy keres mást. Én bagoly vagyok, produktív teljesítményre délelőtt használhatatlan, de pont ezért délelőtt a robotfeladataimat csinálom hasonló munkarendben. Amúgy simán kelek hajnalban kutyát sétáltatni, vagy utazás miatt, nem emiatt vagyok bagoly.
2019. jan. 16. 09:03
 17/40 anonim ***** válasza:
91%

Ha van kamera vagy porta, akkor visszaellenőrizhető, hogy meddig volt bent. A jogosulatlan órákat pedig lehet korrigálni a bérből. Adjatok neki fegyelmit, nem a késés miatt, hanem hogy a 40 óra átlag sincs meg. Aztán ha összejön 2-3, akkor megvan az indok az elbocsátásra.

Amúgy összetenném a 2 kezem ha 8 helyett 10re is járhatnék dolgozni.

2019. jan. 16. 14:39
 18/40 anonim ***** válasza:

"tudta, mit vállal."

Át lett verve a dolgozó. Azt mondták neki, hogy rugalmas munkaidő, de közben 10re kötelező bejárni és 6 órát a feneként ülni bent rendre. Ez annyira rugalmas, mint amennyire elvárható más kvalitás a dolgozóktól!

Ez 2 oldalú érme.

Persze, ha kötelező 10re bemenni, akkor kötelező. Nincs mese. Egyik félnek sem érdeke ez, akkor meg kell szakítani a kapcsolatot.

Munkavállaló részéről is van hiba.

Munkáltató részéről is van hiba.

2019. jan. 16. 17:39
 19/40 anonim ***** válasza:
69%

Át lett verve? Mit nem lehet érteni a törzsidős rendszeren? Persze, nem azt jelenti, hogy a nap bármely szakaszában lehet dolgozni. A törzsidős rendszer azt jelenti, hogy van mondjuk egy adott időszak, amikor bent kell lenni, ez cégenként eltérő, hogy hány órát jelent, és hogy mettől meddig tartó időszak. Ezen kívüli időszakban pedig a dolgozó gazdálkodik a maradék munkaidejével, hogy hamarabb kezd vagy később végez. Na most szerintem ezeket elmondják interjún, tehát ennek tudatában vállalja az ember a munkát.

Megjegyzem, itt nem csak a törzsidő nem betartásával van baj, hanem azzal is, hogy a munkaidő sincs meg és a munka sincs meg rendesen, szóval ha teszem azt teljesen random munkaidőszakokban dolgozna, akkor is meg kéne lennie átlagban a heti 40 órának, ha történetesen éjfélkor kezd dolgozni, mert akkor érzi magát produktívnak.

2019. jan. 16. 18:18
 20/40 anonim ***** válasza:
0%
Félre értesz. A törzsidő teljesen rendben van. De amikor 2 órát nevezel 8ból rugalmas munkaidőnek, akkor ferdítesz.
2019. jan. 16. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!