Ezen miért csodálkoznak sokan?
Sokan, főleg fiatalok, miért csodálkoznak el azon, hogy nem kapnak meg egy állást vagy előléptetést, a közösségi oldalaik miatt? Azaz, hogy túl sok és bizalmas dolgot rak ki.
És miért sipítoznak és mennek ki az interjúról, amikor közöljük velük, hogy ha itt dolgoznak, akkor tilos a közösségi oldalak (Fb, VK, Tinder, Twitter,...)használata?
"1.: Rendvédelmi és titkosszolgálati cégeknél tilos!
3.: Célponttá teheted magad és a családodat!!!"
Pfffff, hahahahhahahhahahaahhhahahahha
Idióta, miattad nézik le a biztonsági őröket.
9.-nek és a 11.-nek.
Hivatalos Értesítő; 2015. évi 35. szám; 2015. július 10.; 4217. oldal (pdf)
Drogot árulni, behajtani, rabolni, zsebre bírságolni,... is tilos hivatalosan a rendőröknek, közben meg...
12
Tehát beismerted, hogy a kérdésed kamu és troll.
Érthető ha ezen csodálkozik valaki, hiszen a munkáltatónak nincs joga ilyesmit megszabni. Konkrétan semmi köze hozzá, hogy haszál-e az ember pl facebookot vagy sem.
Ez alól az egyetlen kivétel ha olyan tartalmakat osztana meg, olyan információkat tenne közzé ami a cég szempontjából járhat negatív következményekkel. De ugye nem használni közösségi oldalakat vagy ésszel használni közösségi oldalakat komoly különbség.
Te melyik parhuzamos univerzumban elsz?
Drog, rablas, adocsalas buncselekmeny, feszbukozni nem az.
Magasrangu tiszteket ismerek akiknek van facebookjuk, okostelefonjuk.
Az egyetlen ami tiltva van hogy a munkaval kapcsolatos bizalmas informaciokat ne szivarogtassak ki.
#16 én is ezt írtam, de le lettem pontozva
Amúgy ja, kamukérdés. Van rendőr ismerős face oldallal. Csak egyenruhában nem pózolhat a profiljában, de amúgy folyton politikai tartalmakat oszt meg. Kit érdekel?
Már látom kicsit hosszabb lett, de igyekeztem tartalmasan rövidre fogni.
Kedves kérdező megértem a gondot amiről írsz és elolvastam amit mutattál. Sajnos szerintem félreérted az adott szabályt, de ha tudsz még mutatni egyebet akkor jöhet. E szerint kicsit pontosítanám az utasítás értelmezését.
Azt én is tudom, hogy az ilyen jogi és egyéb szabályzatok, hivatalos iratok, stb nyelvezete nem igazán a beszélt köznyelven íródnak, ezért értelmezésük is némi szokást igényel. Bár mindenkinek javasolom egy kicsit birkózzon vele, mert a mai élet elengedhetetlen része, hogy értsünk pl egy hivatalos levelet.
Na szóval ott arról ír, hogy interneten csak azt nem fedheti fel, hogy ő adott állományba tartozik, és semmit ami e téren információ. Így röviden. Egyébként magán dolgokat megoszthat. Tehát nem tiltott csak vannak bizonyos tiltások, van azért különbség.
Bővebben.
Már a címében is ez van:
"...az internetes felületen a hivatásos állományba tartozására vonatkozó adatok
nyilvánosságra hozatalának szabályozásáról"
Nem hozhatja nyilvánosságra:
- a Rendőrség állományába tartozásának tényét,
- a beosztását,
- a rendfokozatát, valamint
- a Rendőrség állományába tartozásra utaló képet, kép- és hangfelvételt nem hozhatja nyilvánosságra
- ezeket regisztrálással megadva sem teheti nyilvánossá
Az utasítás oka: ... a Rendőrség működésébe vetett közbizalom csorbítására alkalmas, így különösen a rendvédelmi hivatás etikai alapelveivel össze nem egyeztethető véleménynyilvánításokat megelőzze.
Gondolom így tisztázódott mi esik korlátozás alá és mi nem, tehát lehet facebookozni és használni a közösségi médiákat, de állomány és beosztás és stb nélkül. Megosztható a nyaralás és szülinap és sok minden.
Amire én figyelnék a helyedben/helyetekben, hogy ha ti azt közlitek az interjún, hogy tilos a közösségi médiák használata, akkor ti üthetitek meg a bokátokat, mert valótlan információt közöltök, ráadásul olyat ami az állásszerzésben, felvételben hátrányos akadályt képez jogtalanul a jelentkezőknek. Inkább ti pontosítsátok az utasítás értelmezéstét és szerintem minden okés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!