Jogosan sért, ha a főnököm így fogalmaz?
24 óra munka, 48 óra pihenés. Ez a beosztásunk. Az egyik kolléga küldött neki egy SMS-t, hogy nem tud bejönni, erre felhívott engem, hogy "be kellene jönni holnap nappalra, és a másik kolégám pedig az estét viszi"
Jogosan sért, hergel, és idegesít fel, ha úgy fogalmaz, hogy "be kellene jönni"?
Nem, nem kell. Úgy gondolom, hogy ha akarok, otthon maradok, és csak a saját beosztásomat viszem.
Kevésbé zavarna, ha úgy fogalmazna, hogy "bejönnél-e"
Úgy érzem, ebben az országban már semmilyen jog nem illeti a munkavállalót, csak a munkáltatót!
Rabszolgatörvény ide vagy oda, én kizárólag havi 240 órát vagyok hajlandó vállalni, kizárólag a saját beosztásomon, 24-48ban, és csak akkor vállalok plusszt ha kedvem tartja. Nem az, hogy ráérek-e, hanem hogy kedvem tartja-e, vagy pihennék! Ez az én dolgom. És ki fogok állni ezért a jogomért! Különben akkor kösznönjünk el a munkáltatóval egymástól, úgyis alig találnak ide embert!
Jézus attya...! Utolsó, te biztosan munkajogász vagy és okosabb vagy itt mindenkinél! :D
Jaa nem, mégse!
Fellengzős hangnemben jössz itt a jogszabályokkal, hisztinek nevezed a kérdező jogosan keletkezett sérelmét, és még TE mered a "nagyképű" kifejezést használni?
10-es. Te biztos fidesz nyugdíjas vállalkozó szavazó vagy, ugye? :D Na viccet félretéve, nincs igazad, hiába adtad elő magadat ilyen menőn:))
11-es: Jó látni hogy vannak még normálisak! Köszi!
Kérdező, nyugalom, nekem is pont ez jutott róla eszembe :D Egy unatkozó, otthonülő, okoskodó kis fideszes üres fejű nyugdíjas.
Különben meg politika ide-vagy oda, neked van igazad, és ne hagyd magad. :) Sok sikert!
"És mi van, ha mozijegyem van, "
Az nem számít. A munka törvénykönyve leírja, hogy elrendelhetik a melót. Szívás de a nép megszavazta azt a bandát aki ezt a törvényt hozta.
A főnök pedig nem azt modta, hogy kell, kanem kellene. Ez egyáltalán nem ugyanazt jelenti. Rossz az, aki rosszta gondol. Kár volt belemagyarázni a rosszindulatot, de az téged is jellemez.
"unatkozó, otthonülő, okoskodó kis fideszes üres fejű nyugdíjas."
Sok minden voltam már itt, de fideszes még nem.
Nincs igazatok, kb két kattintás lenne a google-n. Segítek:
"109. § * (1) Naptári évenként kétszázötven óra rendkívüli munkaidő rendelhető el."
A jogszabályokat nem én írom, nem én fogadom el, még csak nem is szavaztam arra hatalomra, amelyik megalkotta. Ettől függetlenül a jogszabályok élnek. A dolgozónak kötelessége bemenni túlórázni, ha a törvényi feltételeknek megfelelően a munkáltató azt elrendeli. Nyilván kérheti is szépen, de a tényeken ez jottányit sem változtat.
Hát... ha úgyis elvállaltad és egy fogalmazásmódon vagy kiakadva, már ne is haragudj, de nevetséges. Semmi nem derül ki ebből az egészből, csak az, hogy neked nincs kedved. Akkor minek mész?
De azért nem elhanyagolható kérdés, hogy ez hanyadik ilyen eset volt? Gyakori az ilyesmi? Ha nem, akkor nyeld le a békát, egyszer te is kibírod, ahogy fordított esetben a másik kolléga is ki fogja bírni, hogy beugorjon helyetted adott esetben. Nyilván ha már más dolgod van, akkor nem mész be és ennyi, de ezt el lehet intézni fölösleges hiszti nélkül is. Mondjuk értem én. Valahogy ki kell adni a frusztrációt. Ha engem rángatnának be pihenőidőmben, én se díjaznám, de körülményektől függően elintézném egy vállvonással és utána időbeli kompenzáció kérésével. De nem jönnék fel ide, hogy telesírjam a képernyőt.
Lehet kövezni.
(Még mielőtt bárki azt hinné, csak prédikálok - napi szinten lépek át még ilyenebbek felett is. Egy ilyesmi nálam el se érné az ingerküszöböt.)
Igazad van,Kerdezo.
Sot tarts ket telefont: egyiket tudja a munkahely es az csak munkaido alatt legyen bekapcsolva. Utana azonnal kapcsold ki. Ehhez is jogod van. Neh mar a szabadidodben zsklassanak. En meg ezt is megcsinaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!