Az igaz, hogy a legtöbb munkahelyen kicsinálnak a kollegák, ha nem vagy nekik szimpatikus?
Nálunk elég kétszínűen megy mindenki a másik háta mögött.
Vagy vannak "klikkek" és ha te az egyik körbe "tartozol" vagy úgy vélik, hogy oda tartozol akkor a sajátjukból alapból kiutálnak. Bár én alapvetően jól kijövök mindenkivel, kivéve 1 ilyen klikkel.
Összességében meg azt érzem, mindenki mindenkit utál és mindenki csak a maga érdekét nézi.
Viszont van aki úgy érzem, joggal van "fúrva".
Például odajön fiatal kolléga, látom, hogy a "nagyoknak" ott nyal ahol tud, bezzeg mindenki mással lekezelő, utasítgató.
Vagy időnként csak elfelejti hol a helye. Például éppen a magam feladatát végzem, de neki is kellene valami. Erre úgy szól hozzám, hogy "Csináld már meg b..zdmeg". Az ilyen eseteknél közlöm az illetővel, hogy egyrészt még a feletteseim is KÉRNEK és nem utasítanak. Másrészt velem ne beszéljen így, meg senki mással sem.
Vagy időnként a saját feladatait próbálja átpasszolni, amire szintén kifejtem, hogy legyen tisztában azzal mi az én feladatköröm és mi az ő feladatköre. Ilyenkor persze jön egy kis duzzogás.
Idővel pedig szóltam a felettesemnek, hogy nem ártana elbeszélgetni a gyerekkel. Nem azért mert rosszindulatú vagyok, hanem azért, mert nem akarom még egy ember munkáját végezni vagy többlet munkát végezni azért, mert az illető nem akarja ellátni a feladatait.
#11: Milyen "mai" társadalomról beszélsz? Azzal tisztában vagy, hogy néhány éve a nem teljesen egészséges gyerekeket egyszerűen megölték?
Ahhoz képest az, hogy a nem beilleszkedő egyéneket kiközösítik egy munkahelyen, szerintem elég nagy előrelépés.
Sok ilyen kérdés van itt, én pl ez alá írtam, meg leveleztem is privátban akkor a kérdezővel. Nála odág fajult, hogy ki is rugták a munkahelyről. :(
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
Vane egy megkeseredett, balf.asz mártír típus, aki saját szerencsétlenségét, alkalmatlanságát azzal próbálja kompenzálni, hogy másokat csesztet és aláz, miközben fennhangon hírdeti, hogy Ő bezzeg!....
Nos, ebből a típusból sajnos minden munkahelyre jut legalább egy.Ahová valami véletlen csoda folytán mégsem jutott ilyenből, a zok a jó munkahelyek.
Ahová viszont bekerül akár csak egy ilyen szutyok, att hamar megkeserít, megfertőz mindenkit a mérgével, mint valami baktérium!
És igen, a munkahely olyan, mint a börtön.Sőt, nem olyan..az is! Ezért lenne jó, ha legalább összetartás lenne és jó hangulat, tisztelet egymás iránt, ha már ott kell rohadnunk naphosszat.De még ez sem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!