Ti hány perccel vagytok bent a munkahelyeteken hamarabb a munkakezdés időpontjától?
Mivel így van vonatom 30 perccel korábban érek be, 7:30 körül
Nyugodtan reggelizek, 7:40 től dolgozok így 15:30 kor elengednek hogy elérjem a vonatomat. Ebédszünetet is ledolgozom mert nem szoktam ebédelni.
Mondjuk a munkakör sem mindegy.
Jelenlegi munkakörömmel magamat szívatom, ha nem haladok vele. Vagy fennakadás van, több időt igényel valami akkor sem percek fognak számítani.
Korábban dolgoztam gyárban is. Na ott 5 perc késés vagy korábban lelépés is meg tudta szívatni az embert. Volt, hogy az előttem gépnél lévő simán elhúzott szó nélkül, a gép meg csak tolta ki magából az alapanyagot. Mire odaértem már halomban állt és egész napom abból állt, hogy próbáltam ledolgozni a többletet.
"A munkavégzéshez szükséges előkészületek is beleszámítanak a munkaidőbe (pl. átöltözés), hiába szeretik azt mondani, hogy pontban x-kor el kell kezdenek dolgozni."
Sok esetben jogosan mondják: bár az átöltözés a munkaidő része, de az ebédszünet nem (a Munka Törvénykönyve szerint), így ha egy munkás a gép mellett kell legyen 6:00-14:00 akkor a 5:50-14:10 lesz az ebéd ledolgozásával és megadták az öltözési időt.
Láttam több olyan dolgozót aki 60 perccel hamarabb szokott érkezni.
Én szerencsés vagyok ebből a szempontból, mert a belépő kártyám lehúzása alapján számolják a munkaidőt, így kvázi 1 perccel érek be hamarabb. Ha egyik nap tovább maradtam, akkor egy másik nap hamarabb elmehetek, ahogy nekem tetszik. Vannak kollégáim akik negyed év végére 0 percre kihozzák az egyenleget, mintha stopperrel mennének haza az utolsó napon.
5-10.
Kipakolom a kis napi kajámat, ha van ebédem, azt, elkészítem a kis teámat, bekapcsolom a gépet stb és már 8 óra.
Amúgy 10, esetleg 15 perccel előbb szeretek beérni, felfogni világomat plusz azt veszem észre, a forgalom szempontjából se mindegy.
Fél 8 körül mintha hirtelen szétesne, nem jár rendesen a villamos, hanem lukak vannak, lassabb és többen vannak rajta.
Én amúgy szívesen járnék fél 8-ra vagy akár 7-re.
Szerencsére rugalmas munkaidőben vagyok, úgy érek be, ahogy sikerül. Általában 8:15-8:30 körül.
De tegnap csak fél 9-kor sikerült felébredni - 2 ünnep közt szabin voltam, és sokáig alhattam - 10-re értem be, az is rendben volt, később mentem haza.
Hála az égnek nálunk nagyon emberségesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!