Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti hány perccel vagytok bent...

Ti hány perccel vagytok bent a munkahelyeteken hamarabb a munkakezdés időpontjától?

Figyelt kérdés
Én jellemzően 30. Átöltözöm munkaruhába az 10 perc, megiszom a kávémat megint 10 perc. Az már 20 perc, így gyakorlatilag csak 10 percel vagyok hamarabb a kijelölt munkaterületemen.
2019. jan. 3. 05:42
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Mivel így van vonatom 30 perccel korábban érek be, 7:30 körül

Nyugodtan reggelizek, 7:40 től dolgozok így 15:30 kor elengednek hogy elérjem a vonatomat. Ebédszünetet is ledolgozom mert nem szoktam ebédelni.

2019. jan. 3. 10:45
 22/39 anonim ***** válasza:
Kb 20 perccel korabban, de munkakezdesig kavezom, cigizem, be csak 1-2 perccel korabban megyek.
2019. jan. 3. 11:00
 23/39 Clay Morrow ***** válasza:
Elég változó volt, amíg fontosabb beosztásom volt akkor volt, hogy azelőtt fél órával munkakezdés előtt is ott voltam, hogy tudjam megbeszélni a kollégával a váltásátvevést. Mikor meg csak segédmunkásként melóztam munkakezdés előtt 10 perccel értem be, utána egy cigi és indulhatott is.
2019. jan. 3. 11:18
 24/39 anonim ***** válasza:
10-15 percel.
2019. jan. 3. 11:22
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a munkakör sem mindegy.

Jelenlegi munkakörömmel magamat szívatom, ha nem haladok vele. Vagy fennakadás van, több időt igényel valami akkor sem percek fognak számítani.

Korábban dolgoztam gyárban is. Na ott 5 perc késés vagy korábban lelépés is meg tudta szívatni az embert. Volt, hogy az előttem gépnél lévő simán elhúzott szó nélkül, a gép meg csak tolta ki magából az alapanyagot. Mire odaértem már halomban állt és egész napom abból állt, hogy próbáltam ledolgozni a többletet.

2019. jan. 3. 11:52
 26/39 anonim ***** válasza:
Nekem rugalmas a munkaidőm, nincs fix kezdés, általában fél 10 körül szoktam beérni, de ez kb. naponta változik. Amikor olyan helyen dolgoztam, ahol fix volt a kezdés, általában 5-10 perccel értem be korábban, pont annyi időm volt így, hogy bekapcsoljam a gépet és gyorsan tudjak hozni egy kávét az asztalomhoz.
2019. jan. 3. 12:48
 27/39 anonim ***** válasza:
általában 15-20 percet kések.
2019. jan. 3. 12:49
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

"A munkavégzéshez szükséges előkészületek is beleszámítanak a munkaidőbe (pl. átöltözés), hiába szeretik azt mondani, hogy pontban x-kor el kell kezdenek dolgozni."

Sok esetben jogosan mondják: bár az átöltözés a munkaidő része, de az ebédszünet nem (a Munka Törvénykönyve szerint), így ha egy munkás a gép mellett kell legyen 6:00-14:00 akkor a 5:50-14:10 lesz az ebéd ledolgozásával és megadták az öltözési időt.

Láttam több olyan dolgozót aki 60 perccel hamarabb szokott érkezni.

Én szerencsés vagyok ebből a szempontból, mert a belépő kártyám lehúzása alapján számolják a munkaidőt, így kvázi 1 perccel érek be hamarabb. Ha egyik nap tovább maradtam, akkor egy másik nap hamarabb elmehetek, ahogy nekem tetszik. Vannak kollégáim akik negyed év végére 0 percre kihozzák az egyenleget, mintha stopperrel mennének haza az utolsó napon.

2019. jan. 3. 15:04
 29/39 anonim ***** válasza:

5-10.

Kipakolom a kis napi kajámat, ha van ebédem, azt, elkészítem a kis teámat, bekapcsolom a gépet stb és már 8 óra.

Amúgy 10, esetleg 15 perccel előbb szeretek beérni, felfogni világomat plusz azt veszem észre, a forgalom szempontjából se mindegy.

Fél 8 körül mintha hirtelen szétesne, nem jár rendesen a villamos, hanem lukak vannak, lassabb és többen vannak rajta.

Én amúgy szívesen járnék fél 8-ra vagy akár 7-re.

2019. jan. 3. 15:25
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére rugalmas munkaidőben vagyok, úgy érek be, ahogy sikerül. Általában 8:15-8:30 körül.

De tegnap csak fél 9-kor sikerült felébredni - 2 ünnep közt szabin voltam, és sokáig alhattam - 10-re értem be, az is rendben volt, később mentem haza.

Hála az égnek nálunk nagyon emberségesek.

2019. jan. 3. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!