Szerintetek normális, aki ilyet mond?
Az utóbbi állásinterjúm nem ment valami jól, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy az interjúztató fószer azt mondta, hogy szerinte azt kellett volna mondanom nekik, hogy akár ingyen is dolgoznék nekik 1 hónapot, hogy nézzék meg mire vagyok képes. Merthogy ő(k) annak idején így csinálták.
Mire jó hazudozni?
Ki az a hülye, aki ingyen dolgozna úgy, hogy utána nem is biztos, hogy felveszik?
Ezt még akkor sem mondanám, ha ez lenne az álommunka számomra.
ÓMÁJGÁD!
Ha ez igaz, akkor az ilyen cégtől menekülni kell.
Totál szín egyértelmű, hogy a pénzért dolgozunk.
Én agyfast kapok az olyan manírtól is, hogy "azért akarok itt dolgozni, mert szeretem a pörgést és a kihívásokat" - hagyjuk már, naaaa.....
Nem azért dolgozunk, hogy elfáradjunk, nem azért dolgozunk, mert unatkoznánk.
Nyilván a pénzen felül más fokmérője is van a sikerélménynek, de a hülyeség szintjéig ne essünk át a paci másik oldalára.
Hm, nagy az Isten állatkertje! :DDD
Mivel most nincs válság, remélhetőleg az ilyen tróger cégekhez a munkavállalók legalja megy, akikkel kínlódhatnak majd eleget!
3-ra:
Nos, ilyen ingyen munka a rendszerváltás óta biztos nincs, előtte meg még annyira sem lehetett.
Valamikor nagyon régen tényleg volt, de az interjúztatód így nem dolgozhatott: a két világháború között volt olyan fogalom, hogy "fizetés nélküli gyakornok". De az sem magáncégeknél, hanem egyetemi tanszékeken!
Ennyi erővel, ha legközelebb egy csinos, fiatal nőt interjúztat, akkor fölvethetné neki, hogy a cég iránti lojalitása jeléül le kéne feküdnie a főnökkel, hisz a középkorban is bevett szokás volt az "első éjszaka joga" vagyis a földesúr közösülhetett először a frissen férjhez ment jobbágy menyecskével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!