Mit tehetne a barátom ez ügyben?
A barátom 22 éves és a falusi önkormányzaton dolgozik,mint karbantartó. Van neki egy kollégája, aki szintén karbantartó és együtt dolgoznak az önkormányzat környékén. A férfi 51 éves 8 általánosa van és elégé tenyérbemászó stílusa van. A probléma ott kezdődik, hogy a barátommal úgy bánik,mintha a főnöke lenne parancsolni neki, ugráltatja és a munka nehezét is ő vele végezteti el. Ez nagyon rosszulesik a barátomnak, hiába beszélt már vele egyszerűen csak összevesznek ezen és pont. A kollégája kb 3 éve dolgozik ott még a barátom 4 éve. A legkritikusabb pont az,mikor a faluújságban csak a kollégájának mondanak köszönetet és őt meg se említik. Egyszerűen nem tud már mit kezdeni a helyzettel csak mérgelődik hogy a sok munkája és nincs megbecsülve. Nem tudom már hogy bírja ezt 3 éve, jövőre szeretne elmenni onnan. Mit tudna tenni e helyzetben?
Folyton stresszes , amint meghallja hogy hívja a kollega már magán kívül van. Kb 1 hónapja hogy meghosszabbította a szerződését akkor is az volt beleírva hogy : napi 8 órában XY kisegítőjeként dolgozik és karbantartó munkát végez.
az XY is a kollegája nevét takarja és ez nem állapot, hogy semmibe van véve.
Sokat nem tud tenni csak röhögni rajta.
Na amúgy nekem is volt ilyen, én is dolgoztam karbantartóként, ez ilyen, nekem is ez volt.
Na komolyra fordítva a szót pont ez a szakma az, ami úgymond tele van "állatsággal".
Én amikor ebben a munkakörben dolgoztam, kb a végére úgy éreztem összevizelem magam, akkora szinten volt az ökörködés, de a kollégáim szintúgy, de állatkodás az egész, kevés pénzért.
Na mindegy nekem ez a buli véget is ért, egyszer félrehívott az ügyvezető és mondta hogy ennek semmi értelme, lehet hazamenni, igen persze mivel annyira szürreális volt az egész, mint a fent leírt történet, szerintem az ismerődösnek is ez lesz, szabad ember lesz úgymond, azt cső.
Ha a szerződésben xy kisegítője, akkor márpedig xy a főnök. Törvény írja elő, hogy ahol legalább ketten végeznek együtt munkát, ki kell nevezni az egyiket a munka irányítójának. Ez megtörtént, ennyi.
Ha zavarja, akkor mielőbb el kell menni onnan.
"Ha a szerződésben xy kisegítője, akkor márpedig xy a főnök. Törvény írja elő, hogy ahol legalább ketten végeznek együtt munkát, ki kell nevezni az egyiket a munka irányítójának. Ez megtörtént, ennyi."
Jónapot kívánok ez nem a katonaság?
Ha pl. két katona megy valahova az egyik automatikusan mindig a főnök.
Vagy nem?
Ez a honvédség jónapot?
Nem ;)
Munkabiztonsági szempontból mindig ki kell jelölni a munka irányítóját, ha már kettő vagy több ember végez együtt munkát. Munkavédelmi törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!