Miért kell a munkahelyen többes szám 1. személyben beszélni?
Figyelt kérdés
Nem egyszeri eset, hogy a munkahelyen így beszélnek a kollégáim. Ilyenkor nagy százalékban én vagyok a dolgok vége... (Pl.: Eszterke most kivisszük a szemetet, gyere fogd meg a zsákot, és nekem kell kivinnem).2018. dec. 15. 13:23
1/7 anonim válasza:
Eszterke gyere át, mutatok valamit :))))
2/7 anonim válasza:
Rád akar parancsolni csak ez a szebb verziója.
3/7 A kérdező kommentje:
Piti ügyekről van szó minden esetben
2018. dec. 15. 13:34
4/7 Alain Delon válasza:
Fél úton tedd le, onnan meg vigye ő. Így kivittétek.
5/7 anonim válasza:
Ez ilyen kedveskedő, gügyögő beszéd, mikor kicsit gyereknek tartod a másikat.
Kérdezz vissza, hogy együtt fogjuk kivinni a szemetet? Te is kiviszed a szemetet, Marika?
6/7 anonim válasza:
Ezt a munkahelyet hanyagolni kéne. Addig beszélnek így veled, amíg hagyod. Óvodásnak néznek. Amúgy a szemét csak eszedbe jutott? Mert arra van takarító.
7/7 veterán vas válasza:
Nekem is volt ilyen munkatársam.
Rövid, egyszerű rákérdezésekkel pár nap alatt leszoktattam erről a gyogyi-stílusról.
"most elmegyünk a raktárba"
-mi van félsz egyedül? -> ja, akkor én nem megyek.
"kivesszük a fényszóróizzót"
-ne bohóckodj már, ketten egy izzót"? -> na jó, csak Te.
Rövid időn belül rajta röhögött az egész műhely, így feladta ezt a stílust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!