Nem automatikusan kapja meg az önkormányzattól.Régen úgy volt,h az egy hàztartásban élők jövedelmét vették alapul,talán átlagolva valahogy.
Szóval,ha apuval,anyuval él a kérdező,nem fogja megkapni.
De egy próbát természetesen megér a dolog.
2018. dec. 8. 14:37
12/24 anonim válasza:
Regisztrált álláskereső biztosított. Reméljük nem az agya beteg, hogy lemond a járulékról.
2018. dec. 8. 16:00
13/24 anonim válasza:
Nekem 34 ezret engedtek el. 1x elutasították, újra beadtam, elengedték. Szerencsére azota van munkám. A regisztrált allaskeresőnek csak akkor jar automatikusan a tb ha állaskeresési juttatást kap, azaz volt 1 év összefüggő munkaviszonya és nem ő mondott fel.
2018. dec. 8. 16:13
14/24 anonim válasza:
11
Én apuval, anyuval élek és megkaptam szociális alapon.
2018. dec. 8. 16:42
15/24 anonim válasza:
10 es vagyok hiaba pontoztok le a nyakamat is rá merném tenni hogy minden ugy van ahogy irtam mivel szemelyesen átéltem én is mindezt sajnos. kérdezö hétfön menjél a munkaügyibe ha szülökkel élsz akkor is megadják ezt neked hogy legyen tb-d. Ezt is tapasztalatbol tudom. Én segiteni akarok a kérdezön mert tudom milyen szar tudatlannak lenni de sajnos ez nem mentesiti öt semmi alól. Az eddig felhalmozott tartozást pedig ki kell fizetni mindenképp sajnos, hülyék lennének elengedni pont az a cél hogy ezzel is le tudjanak huzni embereket. Mivel ha te nem tudsz erröl az egészröl semmit akkor ezek nem értesitenek hanem megvárják hogy összeszaporodjon jó sok tartozás és majd aztán értesitenek levélben és küldik a csekket is. Ez direkt igy csinálják a pénz meg megy az államnak. Szoval kérdezö hétfön menjél és intézkedj ne szaporitsd tovább a tartozast ezt még ki tudod fizetni ha lesz munkád részletekben. De ha felhalmozod akkor nagy baj lesz. Havi 8 ezer forintba kerül a tb ellátás neked 6 hónapja nincs fizetve ha kiszámolod akkor minimum 50 ezer ft tartozásod már van mivel kamatot is tesznek rá, szoval ne késlekedj.
2018. dec. 8. 18:17
16/24 anonim válasza:
"szóval csak a sürgősségi ellátás jár szerintem!"
Ha van érvényes taj számod akkor minden jár, nem csak a sürgősségi. Sürgősségi, életmentő ellátás egyébként mindenkinek jár aki Magyarországon tartózkodik, mindegy milyen biztosítása van vagy nincs, magyar vagy külföldi.
2018. dec. 8. 23:48
17/24 anonim válasza:
Barmi tortenjen mindenkepp ellatjak, viszont a havi 8 ezer forintokat a nav kamatostul behajtsa.
2018. dec. 9. 14:37
18/24 anonim válasza:
Lehet menni haziorvoshoz is csak az majd latni fogja a gepen hogy nincs fizetve a tb es szolni fog, de penzt nem ker. Azt majd a nav intezi.
2018. dec. 9. 14:39
19/24 anonim válasza:
16os: Gyengébbek kedvéért,a kérdés arról szól,mi van,ha valakinek NINCS érvényes táj száma.
2018. dec. 11. 23:51
20/24 anonim válasza:
"Gyengébbek kedvéért,a kérdés arról szól,mi van,ha valakinek NINCS érvényes táj száma."
Nem arról szól, csak rosszul fogalmazott a kérdező, ha te így érted. Munkanélküli lett és ezért aggódik a tb miatt. Ettől függetlenül neki van érvényes taj száma. Csak gyűlik a tartozás.
És mindenre jogosult attól függetlenül, hogy tartozik. Nav előbb utóbb kamatostul behajtja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!