Milyen tanulmányi eredmény kell ahhoz, hogy Gépész Mérnök legyek? Pl. Milyen nehéz az iskola, stb. És mennyit keres? Rengeteget kell hozzá tanulni?
"Ugyhogy igen kb leszrom :)" - Akkor legalább ne írd oda a végére, amit odaírtál...
És hogy a kérdéshez is kapcsolódjak: ahhoz, hogy gépészmérnök (egy szó, csupa kisbetű) legyen valaki, nagyon fontos az igényesség, tehát a helyesírás is.
Miert lenne fontos a helysiras ahoz?
Az egyik docensem egyetemen 2 mondatot nem tudodd hibak nelkul leirni meg is docens volt es 8 nyelven beszélt.
Attol hogy helyesen ir valaki itt semmivel se lesz tobb mint aki nem.
Mint mar mondtam ez nem helyesiras verseny.
Ha matematika és informatika/fizika/stb (a szakhoz tartozó) érettségit középszinten minimum 70%-ra megírsz, akkor a többi tantárgyad kettes is lehet. Középiskolában is és érettségin is. Nem akarlak persze arra biztatni, hogy ne tanulj. A felvételi ponthatár általában 280 pont, utána tudsz nézni, hogy ezt hogy lehet kiszámolni.
Az egyetem lehet közepesen nehéztől a szinte lehetetlenig bármilyen szinten. Én Kecskemétre járok, ez közepesen nehéz. A szakmai tárgyakat komolyan megtanítják, de analízisből (matek) még képletgyűjteményt is kapunk zh/vizsgára. Van ismerősöm, aki pl Szegedre jár, ott még számológépet se lehet matekon használni.
Az egyetemen tanultak max 20%-át használja az ember majd a munkahelyén, így (szerintem) logikusabb elvégzi a könnyebb egyetemen. Itt is vannak persze éjszakázások, de ritkán éreztem azt, hogy nem fair amit elvárnak tőlem.
Az, hogy mivel foglalkozik egy mérnök, elég szerteágazó. Tervezheti a terméket amit gyárt a cég (gyártmánytervező), tervezheti azt, hogy csinálják meg a terméket (gyártástervező), fejleszthet a karbantartáson, a minőségirányításon, optimalizálhatja a gyártósort, stb.
A gépészeten belül is sok szakirány van az egyetemen, nálunk pl: gépgyártásinformatika (gyártás és gyártmány tervezés), anyagtechnológia és minőségügy (leginkább az anyagok tulajdonságával foglalkozik, illetve a minőséggel, mérésekkel), műanyagtechnológia (műanyagok tulajdonságai, illetve a velük való gyártás), mechatronika (informatika + gépészet + elektronika)
Én a mechatronikát választottam, mert közel áll hozzám a programozás, automatizálás, illetve a robotok.
A kezdő nettó fizetés itt Kecskeméten 230 000 Ft körül van, ami a próbaidő után nőhet.
En segitettem.
Egyebkent 2017 es ponthatar a bme-n 390pont
Mig mechatronika karra 454
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!