Szerintetek kik miatt van ma ekkora munkaerőhiány?
Mindenhol azt hallani, hogy mekkora a munkaerőhiány a mai Magyarországon.... viszont hogy mi miatt, arról már megoszlanak a vélemények.
A cégek szerint azért, mert kevés a jól képzett, dolgozni akaró szakember, a jelentkezők többsége megbízhatatlan, nem végzi megfelelően a munkáját, ezért találnak nehezen jó munkaerőt.
A másik oldalon viszont az álláskeresők azt mondják, a cégek hozzáállásával van a probléma, nevetséges béreket kínálnak, ellenben rengeteget kell gürizni, a túlórákat nem fizetik ki, nem jelentenek be, úgyhogy nem csoda, ha senki sem jelentkezik, vagy az a kevés is rövid időn belül lepattan.
Szerintetek melyik állítás fedi jobban a valóságot? Ti mit tapasztaltok? Kiknek kellene változtatnia, hogy javuljon a helyzet?
Hát igen, nyilván nem mindegy az sem, hogy melyik régiókról van szó. Valahol lehet, hogy tényleg nincsen munkaerőhiány, de én a környezetemben azt tapasztalom, amit a kérdésben is megfogalmaztam.
Vannak a baráti körömben cégvezetők, vállalkozók, és sima mezei munkavállalók is, az ő nézőpontukat írtam le.
10#
Balázska a 180 bruttónak minimum 120E a nettója nem 110E .Ilyenekből is látszik mekkora kamugyáros vagy...
Kérdéshez
Sok tényezős dolog a munkaerőhiány oka.
Sokan írtak már előttem jót.
Amúgy van munkás a cégeknek, csak akarni kell, ezt meg megfelelő munkakörülmények és korrekt fizetésen múlik.
Másik a regionalitás. Én pont olyan helyről írok ahol szinte nincs munkaerőhiány 1-2 szakmát kivéve.
Példa:
Rokonomnak van 3 diplomája, egyik tanári. A legjobb helyen most hogy állást keresett kapott volna 170E nettót, viszont olyan szakot is tanítani kellett volna amit nem tud. Ennél csak $zarabb helyek lettek volna neki amúgy. Emiatt inkább már külföldön nézz állást újra. Azért újra mert előtte dolgozott már gyári munkásként kint és 2 hónap alatt el tudott tenni 500ezret.
Lehetne egy tanárunk (tanárhiány is volt) de ehelyett inkább lesz egy gyárimunkás Németországban.
utolsó: a rokonod álláspontját teljesem megértem.
Nagyon jó példa arra, amit a kérdésemben is megfogalmaztam. Amikor egy diplomás, tanár ember, aki átadhatná a tudását rengeteg fiatalnak, de inkább elmegy ki külföldre biorobotnak, mert ott még az ilyen aljamunkákkal is sokkal többet lehet keresni....az szerintem nagyon jól szemlélteti azt, hogy milyenek a munkakörülmények, és a fizetés itthon.
Nyilván ha megbecsülnék a rokonodat, inkább lenne tanár itthon, és esze ágában sem lenne kimenni.
"építkezésen 8 elemis alkesz culágert nem kap nettó 200 alatt"
Ha irigyled menj oda dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!