Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ilyen kérdések állásinterjún?...

Ilyen kérdések állásinterjún? Ez valami vicc?

Figyelt kérdés
Gondoltam keresek valami részmunkaidős állást. Találtam i egy árufeltöltőit. Ma voltam állásinterjún és kitöltettek velem egy tesztet. Egy ismeretlenes egyenleteket kelletett megoldani és fejbe százalékot számolni+még földrajzhoz kapcsolódó kérdések is voltak :D Ez most valami vicc? :D Oké,nem nehéz de akkoris én mondjuk full kettes voltam matekból.Srác aki kiadta a papírokat megkérdeztem arról,hogy miez? Annyit mondott ,hogy ez nem számít ezzel csak felmérjük a tudást. Akik velem voltak idősebb anyukák is értetlenül ültek a lap felett. Lehet,hogy ez már igy megy mióta de szerintem ez akkoris egy nagy vicc :D

2018. nov. 6. 17:24
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan embertől kérik akinek nincs meg a 8 általános vagy épp meg van akkor érhető a dolog, de amikor érettségizett embertől azért nézzük már ki hogy úgy is menni fog. (főleg ha nem néz ki alkesznak)

Saját tapasztalatom: (érettségim van meg 4 szakmám)

Képről le kellett mérnem adatokat vonalzóval A hangzavar miatt nem értettem mindent de a feladat oda volt írva így megcsináltam. Mikor ellenőrzi mondja miért nem mm-ben adtam meg mikor ő mondta szóban (leírás nem utalt rá)....mondom nem hallottam mert beszéltek közben....erre visszadta hogy ami amúgy jó eredményeket váltsam át neki...gondoltam magamba: bammeg nem nézel ki ennyit belőlem.....

2018. nov. 6. 22:07
 22/30 anonim ***** válasza:
80%

Őszintén szólva, nem tudom, mit csinál pontosan egy árufeltöltő, nem ilyen munkakörökben mozgok, úgyhogy hiába kárörvendesz azon, hogy mennyire tudatlanok vagyunk a munkádat illetően...

Láthatóan nem sikerült felfognod, hogy nem az a lényeg, hogy számolnod kell-e, hanem az, hogy ha egy probléma elé kerülsz, ahol az agyadat kell használni, akkor megvannak-e a megfelelő gondolkodási készségeid, hogy a problémát megoldd és túl legyél rajta, vagy pedig nekiállsz duzzogni és hisztizni, mint most itt. Láthatólag te fennakadtál a rostán. Ugyanis nem matekórát akartak imitálni az egyismeretlenes (:D) egyenletekkel, hanem azt a készséget vizsgálták meg, hogy ha egy probléma elé kerülsz, mihez kezdesz vele. Bármilyen munka során találkozhat az ember olyan problémával, ami matematikai készségeket kíván tőle, ezek szerint egy árufeltöltő is. Nyilván így van, mert nem hiszem, hogy véletlenül szűrnék az embereket, mert a HR-esek gondoltak egyet, és szórakozásból nekiállnak egyenletmegoldásokat javítani, mert ehhez támadt kedvük. Úgyhogy hiába kezdesz itt el hisztizni és gúnyolódni rajtunk, maga az általad elmesélt történet igazolja, hogy fontosnak tartja a munkahely az alapszintű matematikai problémamegoldó készségeket, ellenkező esetben minden hülyét felvennének (köztük téged is).

2018. nov. 6. 23:13
 23/30 A kérdező kommentje:
Hát ha a munkahely tényleg a matematikai tudás alapján szűri az embereket akkor köszönöm szépen! :D
2018. nov. 7. 08:55
 24/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha én lennék vezetői beosztásban és nekem kéne interjúztatnom az alanyokat akkor csak 10 percet beszélgetnék vele és ha tetszik amit hallok akkor felvenném.Majd a próbaidő alatt kiderülnének a dolgok... De lehet megint csak én gondolkozom ilyen egyszerűen :_D
2018. nov. 7. 09:01
 25/30 anonim ***** válasza:
26%
Lesz egy buta kérdésem, de felteszem, mert tényleg érdekel. Miért gondoljátok, hogy azok, akik nem tudnak megoldani egy egyismeretlenes egyenletet, azok fogyatékosok? Én jelenleg tolmácsnak tanulok, nem tartom magam fogyatékosnak, de őszintén, nem biztos, hogy meg tudnám oldani (a százalékszámítás más tészta, de szerintem azt használjuk annyira a mindennapi életben, hogy mindenkinek menjen, feltételezem), mert egyszerűen gimi óta nem volt rá sehol sem szükségem. Ha valaki megmutatná, hogy hogyan kell, akkor valószínűleg megérteném, tehát nem az értelmi képességeimmel van a baj, hanem azzal, hogy nem ismerem a hozzávaló "technikát", "kulcsot", ami alapján menne. Szóval szerintem nem feltétlenül intelligencia kérdése, szvsz
2018. nov. 7. 13:13
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Azoknak, akik az egyismeretlenes egyenletektől félnek: valahol viszább van egy remek példa. Ez sokkal gyakrabban jön elő, mint a százalékszámítás (speciel nekem ő inkább mumus, de meg tudom oldani, csak kicsivel több gondolkodási idő kell hozzá). Csak az egyenlet szótól mindenki megijed, holott hányszor futunk bele, hogy van egy 3 adatból álló akármink, de egy nincs meg. Pl. Van 50 gyártandó termék. 19 kész lett tegnap. Mennyit kell ma gyártanom? 50=x-19 de ezt senki nem fogja leírva látni így, mert mindenki kapásból tudja a választ: x=50-19. És hány ilyen példát lehetne felírni! Szóval aki leírva egy ilyennel nem tud mit kezdeni, annak tényleg baj van a problémamegoldó képességével. Vagy egyszerűen csak az a típus, mint én gyereknek. Nem megy azonnal, akkor pánik vagy hiszti: én ezt nem tudom!

Ami meg a próbaidő alatti kihullást illeti: nézzetek rá kérlek a másik ember szemével is, legalább egyszer! Tudjátok milyen fárasztó havonta, kéthavonta betanítani az új embert újra az alapoktól, és aztán megint, aztán megint... közben a saját dogommal is ugyanúgy haladnom kell, mert elvárják? Borzasztóan leszívja az ember energiáját, és bár eleinte persze szívesen segít az ember az új kollégának, de ha már fél év alatt a tizediket kell betanítani, beleölni időt és energiát, aztán kiderül, hogy megint fölöslegesen... egy idő után veszettül meg lehet unni, és lehet a 11ik meg már azért megy el, mert aki betanítja, nem elég türelmes vele. (Mert szegény új nem tudja az előzményeket, hogy miért olyan a mellé osztott régi ember, amilyen.)

Pedig ha van egy relatíve "szigorú" előszűrés, akkor lehet, hogy csak 2x kell próbálkozni, és a másodiknak felvett marad hosszabb távon. Úgyhogy én csak támogatni tudom ezt a rendszert. Sőt, ha nem lenne munkaerőhiány (felénk legalábbis), akkor még szigorítanám is, mert elképesztő, milyen arcokat vettek fel mostanság. Konkrétan többet ártanak összességében a cégnek, mint amennyi a hasznuk.

Na mindegy.

2018. nov. 7. 16:52
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokan nem tudják mi az az egyismeretlenes egyenlet.
2018. nov. 7. 17:57
 28/30 anonim ***** válasza:

Mennyit kell ma gyártanom? 50=x-19 de ezt senki nem fogja leírva látni így, mert mindenki kapásból tudja a választ: x=50-19.

50=x-19 /+19

69=X

:) (bocsi)

2018. nov. 7. 20:28
 29/30 anonim ***** válasza:
Lol, bocs! XD Köszi a javítást! (Lehet nem hullafáradtan kellene okosat játszanom? ^^')
2018. nov. 7. 21:03
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyugaton már rég elterjedt. Valóban sima szintfelmérő, hogy nem vagy valami világi bolond aki még egy általános iskolát se tudott elvégezni.
2018. nov. 7. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!