Ilyen kérdések állásinterjún? Ez valami vicc?
Ez minden magára valamit adó munkahelyen így megy mostanság. Én speciel örülök neki, mert így is iszonyat sok életképtelen és buta ember kerül be hozzánk is, akikkel utána nagyon nehéz együtt dolgozni. Mondhatnám úgy is, egy ilyen rosta az mindnyájunk érdeke.
Gondolom sikerült, ha nem volt nehéz, szóval nem is volt nagy ügy, csak furcsa. Nem kell feltétlen minden újdonságot elutasítani meg kinevetni csípőből, előbb érdemes a mélyére nézni, hátha nem is olyan hülyeség, mint aminek látszik. :) (mondjuk szerény véleményem szerint csak azért vicc, mert túl könnyű, és minden idióta meg tudja csinálni - az is, akit jobb lenne nem felvenni -> ezen sorokat ne vegye senki magára, csupán a jelenlegi munkahelyemről alkotott véleményem tükrözi)
5 + x = 8
Mennyi x?
Ez egy egyismeretlenes egyenlet, aki ilyeneket nem képes megoldani, annak az értelmi szintjével és a logikai készségével komoly gondok vannak, ilyen embert én se akarnék alkalmazni.
Nem ez a vicc, hanem az, hogy vannak olyan eberek, egyre többen akik elbuknak ezen a rostán.
Építőiparban dolgozom, hát ne tudjátok meg. Nem hogy szakember nincs, de manapság a szakembernek kinevezett segédmunkások is értelmi fogyatékosok.
És nem azért, hogy bárkit megbántsak, de konkrétan látszik, hogy szó szerint értelmi fogyatékos, beltenyészetből származó "élőlények". És szinte kabaréba illő, mikor bejön egy ilyen véglény, és egyszerűen nem képes összefüggően két értelmes mondatot kifejteni. Látod rajta hogy erőlködik, szenved, de egyszerűen nem tudja kifejezni magát. És akkor egy csapat ilyen építi fel azt az épületet, ahol majd naponta százak fognak jönni-menni, lakni.
az a baj, hogy ezek tényleg nagyon egyszerű műveletek.
én egy irodában dolgozom, és nem is olyan hú de magas beosztásban, de nekem idegen nyelven kellett ennél százszor nehezebb feladatokat megoldanom, pedig jó régen voltam utoljára matekórán.
Ha nincs meg az a képességed, amit ott elvárnak, nem vág úgy az eszed, ahogy ők szeretnék, akkor sajnos nem vagy oda való. Nálunk is lakik a házban egy nagyon kedves nő, tényleg olyan szeretetreméltó, de mindenhonnan kirúgják, én nem értettem, miért. Hát egyszer beszéltem vele hosszabban (5-10 perc) és abszolút nem tudta értelmezni, amit mondtam, mindent félreértett, pedig nem beszélek a szomszédokkal bonyolult dolgokról. Hát szóval sajnos az a minimális intelligencia még a legegyszerűbb munkákhoz is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!