Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg munkaerő hiány lenne?

Tényleg munkaerő hiány lenne?

Figyelt kérdés
Bölcsészként végeztem, következésképpen nyilván nem infós és mérnöki állásokat pályázom meg, angolul beszélek, több éves köziges tapasztalatom van, adatrögzítői, meg banki ügyintézői állásokra küldtem el a jelentkezésemet, mellette még könyvesbolti eladónak, de nem nagyon jeleznek vissza.
2018. okt. 26. 18:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
46%

Jó szakmunkásból van hiány, informatikusból van hiány

nem másból és ez is baj, aki meg munkát keres nem talál, magasak az elvárások is

több informatikust ismerek akiket egyáltalán nem, vagy fillérekért vennének fel (120ezer és diplomás emberről beszélünk)

a bölcsészet jelenleg tényleg csak a mekire jó, mert abból nincs hiány (és rendezvény szervezőkből sincs)

ha jó vagy angolból adhatnál külön órákat, addig meg keress magadnak valami munkát, esetleg csinálj okj képzést vagy valamit

2018. okt. 26. 18:30
 12/23 anonim ***** válasza:
66%

nem minden szakterületen van munkaerőhiány. bölcsészeket ontják ki az egyetemet,csak a legjobbak kellenek, vagy a csókosok kapnak munkát.

Szakemberekből, operátorokból van munkaerőhiány, ilyen szakmákat tanulj ki, vagy keress gyári munkát. A munka nem szégyen.

2018. okt. 26. 18:32
 13/23 Lazy Lover ***** válasza:
nem megfelelő munkásból van hiány
2018. okt. 26. 18:37
 14/23 A kérdező kommentje:

Ó, egyetem mellett melóztam gyárban, és valahogy nem esett le a gyűrű az ujjamról. :)

Igen, a bölcsészkar ugyan egy jó kis kaland volt pár évig, sok jó srácot és lányt megismertem, de tényleg egy holtvágány, hacsak nem gazdag családból származik valaki vagy nem szakad a nyakába a lottó ötös.

Jelenleg tervezem is, hogy megyek hétvégéken tartandó infós képzésre, csak nyilván amellett kell addig is valami munka.

2018. okt. 26. 18:38
 15/23 A kérdező kommentje:
A tanítás nem is rossz ötlet! Tanítottam már ebédszünetben kollégát, aki éppen az alapfokúra készülődött. Állítólag jól csinálom.
2018. okt. 26. 18:40
 16/23 anonim ***** válasza:
Mióta keresel munkát?
2018. okt. 26. 18:46
 17/23 A kérdező kommentje:
4. hete.
2018. okt. 26. 18:47
 18/23 anonim ***** válasza:

15, na ugye??

és nem is megterhelő, óránként 1500at elkérsz közbe csinálod a dolgod, ha valamerre találsz egy részmunkaidős állást akkor is tudod csinálni és mellékesnek nem lenne rossz míg nincs valami jobb

2018. okt. 26. 19:00
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

Tényleg nem értek hozzá, és elnézest a tudatlansagom miatt, de komolyan kérdezem...

Mire jó egy bölcsész? Kik ők? Mit dolgoznak?

2018. okt. 26. 21:20
 20/23 A kérdező kommentje:

Hát nézd, én történelem szakon végeztem. Eredetileg az volt a tervem, hogy kutatni és publikálni szeretnék, mellette pedig egyetemen tanítani, csináltam is becsülettel, jól is ment, de aztán már valahogy nem éreztem a sajátomnak. A kutatás nekem nagyon ingerszegény tevékenység volt, sokkal nagyobb mozgásigényem van, és valahogy úgy éreztem, hogy a könyvtárban, irattárban, levéltárban csak múlik az idő, és nem hasznosítom igazán magam.

A középiskolai tanári pálya pedig egész egyszerűen az anyagiak miatt nem volt számomra vonzó, pedig amúgy szívesen és, sokak véleménye szerint, jól tanítok. Az eddigi munkahelyeimen is rendszeresen rám bízták az újonnan érkezettek betanítását.

Summa summarum, egy bölcsész elsősorban tanár lehet vagy pedig amit talál. :D

2018. okt. 26. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!