Felmondtam, de a főnököm azt szeretné, hogy közös megegyezéssel váljunk el. Van ennek hátránya rám nézve?
Tehát én mondtam fel, majd a főnököm elém tett egy papírt, amelyen az állt, hogy közös megegyezéssel mondunk fel.
Azt mondta, ez mindkét félnek előnyösebb, de az én szempontomból nem tudott semmit felhozni. Nem tudom, lehet-e ebből bármi hátrányom. Valaki tudna segíteni?
Ha a közös megegyezésben (ez nem felmondás!) semmi hátrányos nem szerepel számodra, akkor nyugodtan írd alá.
Ahogy előttem már valaki leírta, egy hátránya lehet, hogy később munkaügyi bíróság előtt nehezen támadható meg az ilyen módon történő munkaviszony megszüntetés. Tehát ha valakinek a két fél közül eszébe jutna "szemétkedni" a másikkal valós vagy vélt sérelmek miatt, akkor ez már nem fog könnyen menni.
De ha jó a viszony köztetek, akkor ez a lehetőség fel sem merül.
Nem kell semmi többet belegondolni a dologba...
Hasonlóban voltam. Ugye anno alá lett írva, hogy 30 nap a felmondási idő oda-vissza. Beadtam a papírom, kiszámolva mikor jár le a 30 nap (Nem munkanap, hanem naptári nap!). Közöset akartak, mondom neki, nemtökmindegy? Nem, mert rosszul járhatok... Könyörgöm, hol? Munkaügyi sem érint. Le akarom azt a 30 napot dolgozni, és már volt egy közös megegyezésünk x hónappal ezelőtt. De ha így, hát jó, megkapta kézzel írva, közössel, de ugyanúgy 30 naposra... Egye meg, ha ettől lesz boldog. Felajánlotta, hogy akár holnaptól megszüntethetjük, de nem fogadtam el, ragaszkodtam a 30 naphoz.
Aztán kiderült, hogy neki nem volt mindegy, mert a statisztikájában nem az szerepelt, hogy felmondtak, hanem közös megegyezéssel. Ez egy multinál volt. A közvetlen főnökön kívül mindenki marasztalni akart, az ő felettesei is, csak az illető volt pszichésen kibírhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!