Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Betanulási időt kell fizetni...

Betanulási időt kell fizetni a munkahelynek?

Figyelt kérdés
Elküldtek, hogy tanuljam be az adott szakmát, de egy hetes lenne a "betanulási idő", és napi 10 órát ott kéne lenni. Nem fizetik ki. Köteles vagyok ott maradni 10 órát?

2018. okt. 4. 09:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pedig fizetni kéne azt is.
2018. okt. 4. 10:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kötelesek fizetni.
2018. okt. 4. 10:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt mondták, hogy erre az egy hétre nem jár fizetés, mert ez a betanulási idő...
2018. okt. 4. 10:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs, köteles kifizetni. Gondolom, így próbálja megspórolni magának a te egy heti béredet, de én azt mondom, ha ez a munkakapcsolat már így kezdődik, elgondolkodnék, hogy valóban akarok-e ilyen helyen dolgozni.
2018. okt. 4. 10:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Át akarnak verni, ugyanis kötelesek fizetni.
2018. okt. 4. 10:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Először úgy értelmeztem, hogy csak 8 órát fizetnek, de 10et kell maradni. De ha full fizetés nélküli, akkor én nem mennék. Eddig még minden munkahelyemen hetekig, sőt, volt ahol hónapokig ültem a tanfolyamokon, természetesen az előre kialkudott fizetésemért.
2018. okt. 4. 10:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Betanulási idő alatt mit értünk? Dolgozol, valahol máshol ténylegesen, vagy valami tanfolyamra küldenek el? Na ez a nem mindegy. Feltételezem az előbbiről lesz szó. Az nyilván nem játszik, hogy nem fizetik ki a munkádat, még akkor sem, ha be kell tanulnod. Ez beletartozik minden munkakörbe. A férjeméknél a mérnökök három hónapig hivatalosan betanulási idő alatt állnak, mert elég speciális a munkakör, szép is lenne, ha ezalatt nem kapnának fizetést...
2018. okt. 4. 11:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Most arröl van szó, hogy egy ideje már a munkahelyen vagy, és most elküldtek tanfolyamra, vagy pedig csak most kezdesz? Ha utóbbi, akkor sajna esélyes, hogy egy balek kell nekik, aki egy hetet ingyen melózik, utána megválnak tőled. Sajna léteznek ezek az "ingyenes próba nap/próbahét"-hülyeségek. Ha rajtam múlna, betiltanám, sőt büntetném.
2018. okt. 4. 17:14
 9/9 anonim ***** válasza:

A Munka Törvénykönyve szerint kötelesek fizetni a próbaidő alatt is, legyen az egy hét, egy hónap vagy 3 hónap. (Kollektív szerződésnél lehet 6 hónap is)

Törvényesen egy percet nem lehet dolgozni ingyen.

Nekem anno 3 hónapig tartott a betanulásom, addig semmit nem termeltem, még is fizettek. Még cafetériát is. Egy normális cégnek ez nem jelent kiadást. (Igazából akkor sem problémázhat ebből egy cég, ha rossz anyagi háttere van)

Ajánlom, hogy a Profession.hu-n nézegess állásokat, mert általában azok jók.

2018. okt. 5. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!