Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Rendes felmondás?

Rendes felmondás?

Figyelt kérdés
1,5 éve vagyok egy cégnél, de keresgélek, mert váltani szeretnék. Úgy néz ki, találtam jobbat, minden téren megfelelek, viszont munkaviszonyom van a jelenlegi helyemen... muszáj letöltenem a felmondási időmet? Ez a második munkahelyem, az első megszűnt, tehát még soha nem mondtam fel, de én már nagyon mennék... viszont nem akartam holt időt magamnak, hogy csak úgy munka nélkül maradjak.
2018. szept. 23. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A szerződésben meghatározott felmondási időt le kell tölteni, vagy esetleg a cégednél érdeklődhetsz afelől, hogy ragaszkodnak-e hozzá, vagy be kell-e járnod stb.
2018. szept. 23. 17:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha te mondasz fel, a felmondási időt alapértelmezésként le kell töltened. Az elméletileg azért van, hogy legyen idő megoldani a pótlásodat. Viszont ez nem minden esetben kötelező: a munkáltatónak van lehetősége arra, hogy a felmondási idő részét vagy egészét elengedje. Erről neked kell megegyezned a mostani munkáltatóddal, nem tudhatjuk, nálatok mi a helyzet.
2018. szept. 23. 18:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. szept. 23. 18:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Azt esetleg leírhatnád majd, hogy végül mi volt.
2018. szept. 23. 19:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenképp!!
2018. szept. 23. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!