Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért népszerű ez a semmire...

Miért népszerű ez a semmire felmondás?

Figyelt kérdés

A barátaim közül kb mindenki csinált már olyat, hogy a semmire felmondott és valóban, utána maradt is otthon egy-pár hónapot, keresgélt ill pihent.

Nekem is konkrétan javasolták ezt, mert van szerethető dolog a melóhelyemen, de összességében szenvedek.

Namost, sok dologban szerencsém van, így se érzem magam anyagi biztonságban, ha felmondanék. Fogászati beavatkozások (százázresek, 10-20 évre szólnak, magánban jobban megcsinálják, de államin is drága lenne az ilyen). Cserében foghíjas lennék. Ok, szerencsés vagyok, hogy meg tudom csináltatni, cserében kussban dolgoznom kell.

Elromló háztartási gépek, csaptelep, lefolyó, elromló mobiltelefon...

Így is alig tudok félretenni. Nyáron nem i tudtam!

Egy szem rokon, apám támogat ugyan, de egészségileg és mentálisan úgy néz ki, nemsokára nekem kell támogatnom őt anyagilag, nem is kicsi mértékben.

Mire mondjak fel, ha a végzettségeim büfék és jelenleg önképzem magam a jobbért?

Egy ugyanilyen biorobot sz.r jönne most jól, amibe legalább bele kell rázódni és addig megakad az önképzés?

2018. szept. 9. 07:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván csak az mond fel a "semmire" aki megteheti, azaz mégsem a semmire mond fel. Akinek van háttere, megtakarítása, élettársa vagy házastársa, apja-anyja akivel egy háztartásban él, és nem hal éhen mellette. Aki teljesen magára van utalva, az semmiképpen sem mond fel.
2018. szept. 9. 08:16
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
Mert hallanak pletykákat hogy máshol kétszer annyit lehet keresni. Meg a cégek is tudnak ígérgetni. Aztán boldog boldogtalan felmondd. Sokszor rosszabb helyzetbe kerülnek mint voltak.
2018. szept. 9. 08:20
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

"Mire mondjak fel"

Ki mondta, hogy mondjál fel? Ha más a kútba ugrik, te is beleugrasz?

2018. szept. 9. 08:49
 4/16 A kérdező kommentje:

Őket se a pénz motiválja, hanem a munkahely szerethetősége.

Nálam dettó.

A pénz a megélhetési biztonság erejéig

2018. szept. 9. 09:18
 5/16 anonim ***** válasza:
54%
Egyedül élek albérletben,de nálam is volt olyan hogy annyira besokalltam,hogy fogtam magam,és bementem felmondani,annyira elegem lett,és nem volt kilátásban más munkahely.Nem kellett igaz sokat keresgélnem utána.Ha a mostani helyemen felmondanék,azt úgy tenném,hogy legyen talonban azért 2-3 munkahelyi lehetőség.
2018. szept. 9. 09:45
 6/16 anonim ***** válasza:

"Őket se a pénz motiválja, hanem a munkahely szerethetősége.

Nálam dettó.

A pénz a megélhetési biztonság erejéig"

És? Mit akarsz ezzel mondani? Azt várod, hogy rábólintsunk, hogy ott hagyd a munkahelyedet nulla anyagi háttérrel te is csak azért, mert nem álommeló, és mert ez a divat mostanában?

2018. szept. 9. 09:51
 7/16 anonim ***** válasza:
Irodai munka? Beszélsz nyelveket?
2018. szept. 9. 10:10
 8/16 anonim ***** válasza:
Elofordulhat az is, hogy adott esetben annyira rossz a munkahely, hogy inkabb bevallalja valaki a letbizonytalansagot, csak ne kelljen mar ott lenni. Egy baratnom igy mondott fel, pedig o szellemi munkat vegzett az egyik legnagyobb magyar cegnel, csak eppenseggel annyira besokallt, hogy azt mondta, a semmi is jobb mint az a ceg.
2018. szept. 9. 10:16
 9/16 anonim ***** válasza:

Én sok évvel ezelőtt kényszerből csináltam ezt (van egy alapproblémám születésemtől fogva, ami pluszban nehezíti az életemet). Abban nem volt jó, hogy amint kiváltam valahonnan, nehezen találtam másik helyet, TAj-, folyamatos pénzbeli ellátás gáz volt, abban viszont jó volt, hogy nem b×tt senki.

A mai világban úgy látom, hogy másféle mentalitás megy a fiatalabbak körében. Olyan, mintha nagyobb lehetőségük adódna nem feltétlen gyárban, közigazgatásban elhelyezkedni, hanem másféle munkákban (pl.: online-munka, passzív jöveledelem, stb.), ezért merik ezt megtenni.

2018. szept. 9. 11:21
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem piacképes mérnök végzettségem van. Már többször is elmentem cégektől "csak úgy" mert nem bírtam tovább, kellett egy kis kikapcsolódás, mással foglalkozás. Utólag sem bántam meg egyiket sem. Nagy könnyebbség hogy pikk-pakk el tudok helyezkedni, így megtehetem hogy nemet mondok bizonyos dolgokra a cégnél, nem izgat ha elbocsátanának. Tudom hogy úgysem fogják, mert jó szakember vagyok és kellek nekik.
2018. szept. 9. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!