Miért népszerű ez a semmire felmondás?
A barátaim közül kb mindenki csinált már olyat, hogy a semmire felmondott és valóban, utána maradt is otthon egy-pár hónapot, keresgélt ill pihent.
Nekem is konkrétan javasolták ezt, mert van szerethető dolog a melóhelyemen, de összességében szenvedek.
Namost, sok dologban szerencsém van, így se érzem magam anyagi biztonságban, ha felmondanék. Fogászati beavatkozások (százázresek, 10-20 évre szólnak, magánban jobban megcsinálják, de államin is drága lenne az ilyen). Cserében foghíjas lennék. Ok, szerencsés vagyok, hogy meg tudom csináltatni, cserében kussban dolgoznom kell.
Elromló háztartási gépek, csaptelep, lefolyó, elromló mobiltelefon...
Így is alig tudok félretenni. Nyáron nem i tudtam!
Egy szem rokon, apám támogat ugyan, de egészségileg és mentálisan úgy néz ki, nemsokára nekem kell támogatnom őt anyagilag, nem is kicsi mértékben.
Mire mondjak fel, ha a végzettségeim büfék és jelenleg önképzem magam a jobbért?
Egy ugyanilyen biorobot sz.r jönne most jól, amibe legalább bele kell rázódni és addig megakad az önképzés?

"Mire mondjak fel"
Ki mondta, hogy mondjál fel? Ha más a kútba ugrik, te is beleugrasz?
Őket se a pénz motiválja, hanem a munkahely szerethetősége.
Nálam dettó.
A pénz a megélhetési biztonság erejéig

"Őket se a pénz motiválja, hanem a munkahely szerethetősége.
Nálam dettó.
A pénz a megélhetési biztonság erejéig"
És? Mit akarsz ezzel mondani? Azt várod, hogy rábólintsunk, hogy ott hagyd a munkahelyedet nulla anyagi háttérrel te is csak azért, mert nem álommeló, és mert ez a divat mostanában?

Én sok évvel ezelőtt kényszerből csináltam ezt (van egy alapproblémám születésemtől fogva, ami pluszban nehezíti az életemet). Abban nem volt jó, hogy amint kiváltam valahonnan, nehezen találtam másik helyet, TAj-, folyamatos pénzbeli ellátás gáz volt, abban viszont jó volt, hogy nem b×tt senki.
A mai világban úgy látom, hogy másféle mentalitás megy a fiatalabbak körében. Olyan, mintha nagyobb lehetőségük adódna nem feltétlen gyárban, közigazgatásban elhelyezkedni, hanem másféle munkákban (pl.: online-munka, passzív jöveledelem, stb.), ezért merik ezt megtenni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!