Hova mehetek dolgozni érettségivel és érettségi nélkül? Szükséges?
20/F
Felvidékről származom.
Középiskola végzettségem van érettségi nélkül. Adminisztráció a szakmám, de nem érdekel a szakma, és nem tudom végezni a szakmámat. 3 éves a szakma ami megvan már, és külön +2 év érettségi év. Ez az utolsó 2. érettségi év.
Dolgoztam autógyárban tavaj mint iskolás műszak volt ez, 3,50€/órabért kínáltak. Megtetszett a munka, 8 órás munka, délutános műszakra jártam.
Ezen a nyáron, és most is iskola alatt dolgozom, 4/órabért adtak. Elégedett vagyok a munkával, és a kollektív is elég jó.
Itt 3 műszak van. Éjféli műszaktól félek, hogy fogok-i tudni nappal aludni. 750€/havi fizetés.
Milyen tapasztalatjaitok vannak 3 műszakos munkával? 8 órás műszak.
Járnak ide románok, oroszok, de szlovák nyelvet nem tudják. Azon is gondolkodtam, hogy kimennék dolgozni vagy Hollandiába vagy Angliába 2000€/havi fizetés “állítólag” annyit keresnek. NULLA nyelvtudással érdemes kimenni dolgozni külföldre? Tapasztalat?
Igen, ez mind fantázia, hogy kimenni dolgozni, mert a nyelvet nem tudom, sem a németet, sem az angolt, de biztos megérné kimenni külföldre dolgozni.
Milyen munkát végezzek? Itt a gyárban jó, csak éjjeli műszaktól félek.
Adjatok tanácsot kérlek, mik a véleményetek?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!