Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tesztek, ha egy munkatársa...

Mit tesztek, ha egy munkatársatok, akivel nem vagytok rosszban, helytelenül használ egy szót?

Figyelt kérdés
Rendszeresen azt mondja az illető, hogy adekváLt, ami rém ciki szerintem... Ti szólnátok neki? Ha igen, hogyan?

2018. szept. 14. 12:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%

"magasan képzett nőről van szó egyébként... "

Egy lövésed van: Össztűz! :D

2018. szept. 14. 12:59
 12/23 anonim ***** válasza:
2018. szept. 14. 13:17
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, simán beszólok neki helyesbítés céljából.
2018. szept. 14. 14:48
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a beszólással csak óvatosan! Én például ráfáztam. Magyar-könyvtár szakos tanár kiragasztotta a megyei városok, falvak kategóriára, hogy "helyiségek". Nem tudtam szó nélkül hagyni, mondtam, ne égessük már magunkat, pedig én csak sima gépíró voltam.

Azt a hisztit, amit levágott alig tudtam zsebre tenni. :D Sikerült jól összevesznünk.

2018. szept. 14. 14:56
 15/23 Metionin ***** válasza:
100%
Szólni szoktam, mondjuk mi "külföldiül" beszélünk sokat és ha valaki valamit hibásan mond akkor jobb szólni, ne így jegyezze meg. Magyarul is szólnék egyébként, nem kioktatóan csak hogy "Gizi, az amúgy adekvát"! Anno volt egy csoporttársunk, aki az aminosav helyett rendszeresen aminonsavat mondott, neki is szóltunk, jobb a batári társaságban szólni minthogy egy konferencián csússzon ki a száján.
2018. szept. 14. 16:26
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is egy kolléganőmmel voltam ilyen helyzetben, nála a kauKció volt a nyertes szó. Emlitettem neki, csak egyszerűen és négyszemközt, de nem külön ezért hivtam félre, csak szóba hoztam. Lazán vette, nem borult ki.
2018. szept. 14. 17:24
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én Pest megyében lakom, és részidőben dolgozom egy közeli faluban. Rendszeresen hallom az "ez miatt", "ez végett", "ez mellett", "fentebb" és más, szebbnél szebb szót. Persze nemcsak ott. Már jó néhány éve hallani, olvasni. Nem tudom, honnan és hogyan gyűrűztek be a köztudatba, de engem nagyon zavarnak!
2018. szept. 14. 19:15
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, kimaradt a "másabb"!
2018. szept. 14. 19:18
 19/23 A kérdező kommentje:
Fentebb és másabb szerintem nem gáz; de vidéki vagyok én is:)
2018. szept. 14. 20:21
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy a "másabb" és a "fentebb" miért gáz.

Ha jön valaki, és bekopog hozzád, hogy "xy-t" keresi, és erre te azt mondod neki, hogy "Ő eggyel fentebb lakik." Az miért gáz?

Ha állítasz valamit, mint pl. "A kövér szó jelentése kicsit másabb, mint a dagadt szó jelentése." Akkor ezt, hogy mondod másképp? Nem vagyok falusi, de engem a a "hamarább" "hamarébb" "engemet" "takarhassuk" szavak jobban kiborítanak, ezek a gáz szavak, nem az, hogy "fentebb".

Kérdésre válaszolva: Hívd félre, és mondd neki, hogy rosszul mondja.

2018. szept. 15. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!