Mit tesztek, ha egy munkatársatok, akivel nem vagytok rosszban, helytelenül használ egy szót?
"magasan képzett nőről van szó egyébként... "
Egy lövésed van: Össztűz! :D
Ezzel a beszólással csak óvatosan! Én például ráfáztam. Magyar-könyvtár szakos tanár kiragasztotta a megyei városok, falvak kategóriára, hogy "helyiségek". Nem tudtam szó nélkül hagyni, mondtam, ne égessük már magunkat, pedig én csak sima gépíró voltam.
Azt a hisztit, amit levágott alig tudtam zsebre tenni. :D Sikerült jól összevesznünk.
Nem értem, hogy a "másabb" és a "fentebb" miért gáz.
Ha jön valaki, és bekopog hozzád, hogy "xy-t" keresi, és erre te azt mondod neki, hogy "Ő eggyel fentebb lakik." Az miért gáz?
Ha állítasz valamit, mint pl. "A kövér szó jelentése kicsit másabb, mint a dagadt szó jelentése." Akkor ezt, hogy mondod másképp? Nem vagyok falusi, de engem a a "hamarább" "hamarébb" "engemet" "takarhassuk" szavak jobban kiborítanak, ezek a gáz szavak, nem az, hogy "fentebb".
Kérdésre válaszolva: Hívd félre, és mondd neki, hogy rosszul mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!