Mit tesztek, ha egy munkatársatok, akivel nem vagytok rosszban, helytelenül használ egy szót?
Az ilyen díszmajmot én beégetném. Egyszerűen lehet akármilyen jó barátom, az ilyen alpáriságot nem tűröm.
Vagy megkérném mindenki előtt, hogy "Pista! Magyar parasztgyerek vagyok. Nem értem. Betűznéd ezt a szót?" Azt mikor beLebetűzte az L-et, akkor folytatnám: "Oké, akkor mondd meg légyszíves, hogy mit jelent"
Tutira az ADEKVÁT jelentését se tudja. De ha mégis, akkor megmondanám:"ahha. De ez az adekVÁT" jelentése. Vagy ha nem tudja, akkor "Pista, amit te használsz szó,azt nem tudom mit jelent, de az ADEKVÁT azt jelenti, hogy..."
Egy alapvetően magasan képzett nőről van szó egyébként... Nem is értem. Minden egyes alkalommal, amikor leírva látja, azt hiszi, hogy kihagyták belőle az L betűt, vagy mi? :'D
Azzal nincs gond, hogy a jelentését ne tudná. Teljesen adekvát módon használja :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!