Mit tehetek, ha az egyik kollégám fúr, mert fiatal vagyok, rendezett életem van és fogékony vagyok a munkámra?
Pár hónapja kezdtem a munkahelyemen és a kollégáim már a második naptól fogva csak áradozni tudtak/nak rólam a vezetőségnek (visszahallok mindent). Ha valamit nem mondanak el a munkával kapcsolatban, magamtól jövök rá, mit hogyan kell csinálni.
Viszont van egy idősebb kollégám, aki anyagi problémákkal is küzd és elég sok vaj van a füle mögött, lopkod és 18+-os szolgáltatásokat is nyújt férfiaknak. Ez a nő nagyon csúnyán furkál és csak támadóan tud hozzám szólni, piszkálódik, bánt és fúrkál a hátam mögött is.
Ignorálom, ami még jobban idegesíti és méginkább produkálja magát, még jobban piszkálják, bánt.
Mit lehet vele tenni?
Velem is így volt ez. Friss diplomásként felvettek egy vezető helyettesi pozícióra. Az első félév pokol volt. Mindenki kérdezgetett kinek a kije vagyok, hogy kerültem ide, ki tett ide. Aztán felnyílt a szemem és rájöttem, hogy az egyik közvetlen kolléganőm is elég rendesen alám tett. Lényegében neki köszönhetem, hogy senki nem nyitott felém, nevetségessé tett mindenki előtt. A fagyi visszanyalt. Egy év közös munka után a kolléganő elment máshova dolgozni, mert azt mondta ő nem bírja ezt a stresszt, sem a főnökünket. A végén már csak a közös vezetőnkön keresztül kommunikáltunk, utáltam az egész helyzetet, így megkönnyebbülés volt a változás.
Újabb egy év után már én voltam a vezető, amikor a nő bejelentkezett, hogy hallotta, hogy a főnökünk elment és ezért szeretne visszajönni a céghez dolgozni. Ehhez azért nekem is volt egy-két szavam.
Szóval szerintem egy idő után minden helyzet megoldja önmagát. Ne vedd fel a piszkálódást, kötözködést. Valószínű a saját problémáját, frusztrációját vetíti ki rád.
Én is hasonló helyzetbe kerültem januárban, azóta is küzdöm rendesen az öreglányokkal. A kollégáim nagy része az anyám, nagyanyám lehetne, a legtöbb 40-60 közötti nő. Persze vannak köztük normálisabbak is. Az egyik házas, az elmondásai alapján arra lehet következtetni, hogy a házassága megromlott talán már rég, két korombeli gyereke van, de ahogy kivettem nem a legjobb a kapcsolata velük. Rögtön az elején kikezdett, kioktatott mindennel kapcsolatban. Piszkálódott, megjegyzéseket tett, hogy ezt meg azt miért nem úgy csinálom - pl miért nem hozok váltócipőt a munkahelyre?!!?? mert ő is papucsban jár bent. Miért nem főzök otthon ebédet, mert őt annak idején a férje már kidobta volna, ha ennyi idősen nem főz neki ebédet, vacsorát, így nekem is lenne ebédem, nem kéne rendelnem. És hasonlók...
A főnökünkhöz is járt beszámolni arról, hogy épp mit csináltam, mennyit késtem, mennyivel érkeztem előbb.
Eleinte nem foglalkoztam vele, majd elegem lett, elkezdtem neki visszaszólogatni, beszólogatni, persze finoman. Azóta visszább vett, persze garantáltan után amiért nem tudott elnyomni, kirúgatni, de nem szabad hagyni magad egy ilyen kiégett öreglánnyal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!