Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek változhat a 8...

Szerintetek változhat a 8 órás munkanap a közeljövőben?

Figyelt kérdés

Nyilván most is több időbeosztásos munkarend van, de ugye a 8 óra a standard, szerintetek ez változhat a közeljövőben ha ilyen 10-20 éves távlatban gondolkodunk kb?

Én fiatal vagyok és nagyon úgyérzem, hogy a 8 óra sok és semmi értelme, mert az utolsó 2-3 órában semmit nem csinálok már és nemcksa napi szinten, de a hét utolsó felére már jobban elfáradok csütörtök, plénteken fele annyira teljesítek mint mondjuk hétfőn.

Illetve alapból elavult a 8 óra. A bevezetése óta 180 fokos fordulatot vett minden, nem csak a technológia de az életkörülmények is.

Nektek mi a véleményetek erről? Változhat valamit esetleg 6 óra vagy pl 4nap munka/hét. Ti örülnétek neki?

Én nem látom akadályát, mert effektív senki nem dolgozik

annyit amennyi a munkaideje, kivéve a gyári melósok vagy vállalkozók, de ott se mindenhol

2018. szept. 1. 12:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Vallalkozz, aztan majd rajossz, hogy valoban, egy-ket nap sok es felesleges a 8 ora, maskor meg 12 sem eleg ellatni a teendoid.
2018. szept. 1. 15:43
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Itthon biztosan nem. Pláne, amíg a fent is válaszoló birkanépség van többségben :D

Elárulok egy titkot: napi egy óra munkáért is fizethetnének annyit, mint most nyolcért. Ahogy mehet a másik irányba is. Ha holnaptól a világon mindenki hat óra meló után szépen megpattanna a munkahelyéről, akkor onnantól ez lenne a normális időkeret, innen lenne számolva a minimálbér, ehhez alkalmazkodna minden. Ennyire egyszerű. Senki nem hagyná éhen halni a népet, csak változnának a szabályok. Több dolgozót tudnának foglalkoztatni, többen is jönnének, mert nem facsarnák ki belőlük a lelket, más beosztást lehetne készíteni, máshogy a nyitvatartásokat, simán működne. Ha valahol emiatt kiesik a termelés, akkor sem lenne munkaerőhiány, mert az embereknek több idejük maradna szórakozni, ott fog nőni az igény szolgáltatásra, munkára. Ha valaki meg szét akarja dolgozni az agyát, könnyebben vállalhat több műszakot. Bárhogyan működhet, csak meg kell változtatni hozzá a körülményeket. Persze egyszerűbb beszpni a szöveget, hogy ez csak így van, örülj, hogy lyuk van a seggeden. Igaz, fel kéne ébredni, hogy nem robotok vagyunk, nem arra születtünk, hogy másnak dolgozzunk. Aki a munkán kívül nem tud mit kezdeni magával, az tehetségtelen vacak ember, persze, hogy azokra fujjong, akiknek lenne mivel eltölteni a szabadidőt. Az ilyenek miatt vagytok mind fizetett rabszolgák, és amíg fel nem áll a többség, így is marad.

2018. szept. 1. 17:12
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem meg maradhat a napi 8 óra, viszont heti három munkanap legyen:) Én azzal jobban járnék. Amúgy ha a közeljövőben nem is de a távolabbiban biztosan változni fog. Mo-on utolsóként...
2018. szept. 2. 08:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem heti 40 óra + 2,5 vagy 5 óra az ebédszünetek baromi sok.

Ráadásul mi pénteken hamarabb megyünk, cserében hétfőtől csütörtökig 9 órát csücsülünk odabent. Állásinterjúztam több helyen, ahol viszont 1 óra az ebédidő, így minden nap 9 órát csücsülnek bent.

Nekem nagyon sok.

Kimerülök, nem szeretek sietni, kényelmesen csinálok mindent, így viszont hétfőtől-csütörtökig alig van szabadidőm, sokszor inkább nincs (tanulgatok is mellette, pl. nyelvet, hogy jobb helyem lehessen).

Több ismerősöm is dolgozik hat órában, szoftverfejlesztők és egyebek is.

Úgy látom, hála Istennek a rövidebb munkaidő felé KEZDÜNK mozdulni.

Nyugatról is hallottam olyan példákat, hogy 6 meg 7 órában dolgoznak, a nők részmunkaidőben, olvastam olyan cikket is, amiben leírta a nyugatra kiköltöző, hogy a túlórát el is utasítja a cég, hiszen rossz jel a túlóra: vajon miért nem tudta elvégezni a dolgozó, amit kell, rendes munkaidőben? Ő lassú vagy túl sokat aggatnak rá?

A túlóra elutasítását budapesti szoftverfejlesztő ismerősömtől is hallottam már: nem szabad náluk túlórázni.

2018. szept. 2. 11:33
 15/16 anonim ***** válasza:
68%

"Ti a huszoneves korosztaly vagytok... ennyit lázadni, hisztizni a munka miatt, mint itt szoktatok nevetseges komolyan....

El kell keseritselek, hogy ha valtozni fog, akkor feljebb fogjak vinni... ha negfigyelned a legtobb helyen orrba szajba tuloraznak, nos melyik cegnek erdeke foylamatos tulorapenzt fizetni? Egyszerubb a munkaidovel jatszani, es nagyon sok helyen meg is teszik....

Nem veletlen mobdogatjak, hogy tanulj fiam tanulj....

Nos Te biztos nem fogadtal szot, es ba.ztal a szuleid intelmeire... ez van.

Pedig a halalotokig fogtok dolgozni, azt mar most boritekold el magadban..."

"Kedves" 7. válaszoló, el kell, hogy szomorítsalak, nagyon nincs igazad. Egyre több országban kísérleteznek a 6-7 órás munkaidő bevezetésén, nemes egyszerűséggel azért, mert gazdaságilag jobban megéri.

Attól valaki nem akarja az élete 90%-át a munkahelyén tölteni, teljesen normális, és az a szomorú, ha valaki nem így gondolkodik. Ez a baj a magyar emberekkel, hogy félnek a változástól, félnek az új dolgok bevezetésétől. Miért? Miért kéne valakinek feleslegesen bent robotolnia, ha azt a munkát 6 órában is el lehetne végezni?

Az, aki képes ilyet írni: "tanulj fiam"..., miközben fogalma sincs arról, hogy másik milyen végzettséggel rendelkezik, maga sem lehet tanult..., már csak a legelső mondatodból is kiindulva.

Nagy multinál dolgozok könyvelőként, és nálunk is igyekeznek visszaszorítani a túlórát, és nem, nem azért, mert nem akarják megfizetni, hanem szépen meg is fizetik, hanem mert így a mi, munkavállalók teljesítménye is romlik. Minél fáradtabb valaki, annál rosszabbul teljesít, ez pedig nem gazdaságos egy vállalatnak. Ezek után tessék okoskodni.

2018. szept. 2. 12:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Több, mint 4 év után is 8 órát kell még dolgozni.
2022. okt. 15. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!