Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek arról, ha valaki betegen is bemegy dolgozni? Elismerésre méltó vagy inkább idegesítő?

Figyelt kérdés
Főképp olyan esetek, mint az enyhe lázzal vagy hőemelkedéssel járó nátha, meg hasonlók, melyekkel sokan bejárnak, de vannak akik otthon maradnak.

2018. aug. 18. 18:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ. Ha napok óta 38 fokos lázam van, nyilván nem fogok bemenni. Egyrészt mert a munkám sem lenne így túl hatékony, másrészt másokat is összefertőznék.

De ha csak náthás vagyok, max hőemelkedéssel, akkor bemegyek. Egyrészt, mert különben kevesebb pénzt kapnék táppénz alatt, másrészt magammal cseszek ki, mert a határidőket nem tolják ki a kedvemért. Így később még több munkám lesz.

Szerencsére nem vagyok beteges típus. A munkaalkalmassági orvosi vizsgálatokat és a jogosítványom meghosszabbításához szükséges vizsgálatot leszámítva az elmúlt 20 évben orvosnál se voltam. Táppénzem még életemben nem voltam egy nagyot sem.

2018. aug. 19. 10:06
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem dolgoznek olyan helyen, ahol azon mulik az allasom, bemegyek-e vetegen dolgozni. En otthon maradok betegen es mas is maradjon otthon, ha rajtam mulna, fertozo betegseg eseten kotelezo lenne a tappenz.
2018. aug. 19. 15:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk most elvileg hányós hasmenéses vírus van benn a boltban, sokan betegedtek meg. Az egyik kollegina is bejött úgy, hogy rosszul van, de nem ment haza. Nagyon remélem, hogy nem fogom elkapni. Azért az nem vicces és nem játék.
2018. aug. 20. 13:08
 14/18 anonim ***** válasza:

Sokkal szívesebben helyettesítek valakit, és dolgozok 12-14 órát azért, hogy ő otthon kipihenhesse a betegségét, mint hogy megfertőződjek én is, mert utálok beteg lenni.

Nálunk semmi baj nincs, ha valaki otthon marad, a határidőket is lehet még így tartani, mégis van most egy kollégám, aki nem tudom, hogy tudott negyven fokban megfázni, de látszik az arcán, hogy piros, mintha lázas lenne, fuldokolva köhög, rossz hallgatni is, és már két napja azt magyarázzuk, hogy húzzon már haza, de nem hajlandó otthon maradni. Ma egészségügyi maszkban mentünk be, erre megsértődött.

2018. aug. 22. 00:21
 15/18 anonim ***** válasza:
H rohadjon meg az ilyen foleg most. Ha vki lecarja masok egeszseget ő maga sem erdemel tobbet.
2020. nov. 18. 07:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk a kérdés kiírásakor még sehol nem volt a covid. Szóval utólag kár rohadjon megezni.

Korábban már válaszoltam, de a mostani helyzetben ha belázasodnék, tüneteket mutatnék, nyilván nem mennék emberek közé.

2020. nov. 18. 08:46
 17/18 anonim ***** válasza:
Mint írtam is:🙂,,főleg most,,
2020. nov. 18. 14:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Munkahelytől függ. Nem mindegy, hogy irodában vagy konyhán dolgozol folyó orral.
2022. febr. 10. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!