Mit csinálok rosszul, hogy sokadjára kirekesztődöm?
Figyelt kérdés
Introvertált egyetemista vagyok, nyaranta szakmai helyeken szoktam dolgozni.
Tavaly ugyan ezt tapasztaltam, akkor azt hittem talán csak így alakult, de most már azt gondolom, bennem lehet a hiba.
Kedvesek velem a kollégák, de mindig hamar úgy alakul, hogy egyedül ebédelek. Nem vagyok egy nagy társasági ember, de rosszul esik. Gondoltam arra, hogy talán csak azért van ez, mert rövid időre jövök, de a másik gyakornok a többiekkel ebédel.
Tényleg nagyon egyedül érzem magam. Igyekszem kedves lenni mindenkivel, a munkámat jól végzem, tegnap meg is dícsértem valakinek a ruháját stb...mégis ez van :( Kinézetre nem vagyok igénytelen, szerintem a viselkedésemben sincs semmi "gáz" mégis mindig egyedül ülök.
2018. aug. 2. 12:29
11/12 anonim válasza:
Ez így lesz mindaddig, amíg mások véleményével foglalkozol. Szard le mások véleményét.
12/12 anonim válasza:
Elhiszem, hogy kellemetlen lehet, hogy kirekesztettnek érzed magad, de szerintem amiatt kár szorongani előre, hogy mi van, ha később is ez lesz már normális munkahelyen. Nekem az a meglátásom, hogy elég gyakori jelenség, hogy az új munkatárssal szemben az első reakciók nem túl pozitívak. Megy a kritikus "felmérés", rivalizálás, esetleg megijedhetnek, hogy a személyed felborítja a csoportot, jóban a leszel olyannal, aki eddig az ő bizalmasuk volt. Ha hosszútávon dolgozol valahol, elég valószínű, hogy ha tényleg próbálsz nyitott maradni, meg előbb-utóbb amúgy is néha egymás segítségére szorulhattok a munka kapcsán, hamarosan le fognak hullani ezek a fenntartások veled kapcsolatba. Azért ők is elkezdik majd érezni, hogy gördülékenyebb minden, ha nincs valaki a perifériára szorulva. Egy-egy hozzászólásod alapján idővel szimpatikussá válsz majd, és kíváncsiak lesznek rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!