Ti a munkahelyen szoktatok ökörködni? Mennyire elfogadottak a csínytevések? Vagy nekem nincs humorérzékem?
Nálunk egy gyártóüzem van, 100 fő feletti a dolgozó állomány és az egyik vezető beosztású csaj (30+) folyton idétlenkedik. Pukkasztgat légpárnákat, lerakja a földre a targonca elé, és lesben figyel, majd idiótán vihog. Vagy a szék lábai alá rakja, és várja, hogy ráüljön valaki, majd elboruljon esetenként.
Én ezen kiakadtam, a csaj meg azt mondta, nincs humorérzékem.
Tényleg nem lenne humorérzékem?
Volt, hogy a papírgyűjtő kukát minden héten kis kocsin vontatják le a a nagy konténerig. Na, az egyik fiú elbújt benne, és mikor hallotta, hogy a kézikocsit vontató ember szóbaelegyedik valakivel, akkor váratlanul kiugrott belőle.
Meg velem egyszer májat klopfoltattak egy konyhán, még diákkoromban :D De ezek ártatlan dolgok, nem balesetveszélyesek. Amit te írsz, az már szerintem se elfogadható, ráadásul elég gyermeteg humorra vall.
Mi rengeteget poénkodunk, iszonyatosan sokat nevetünk egésznap, de a leírt dolgok szerintem primitívek, én sem tartanám viccesnek.
Vezető beosztásban inkább el kellene gondolkoznia azon az embernek, hogy az ő felelőssége lehet egy véletlen munkahelyi baleset is. Ezt előidézni iszonyatos felelőtlenségre vall. Hanyatt esni egy székkel nem poén. Főleg nem, ha esetleg valami rossz helyre üti be az ember a fejét, maga alá kerül a karja, stb.
Egy bírósági tárgyaláson az nem mentség, hogy csak megakarta viccelni azt az illetőt, aki soha többé nem lesz már teljes ember egy komoly fejsérülés miatt. És nem poén az sem, hogy a munkáltató az ember élete végéig életjáradékot fizethet a vezető felelőtlensége, hülyesége miatt.
Szóval szerintem ezen a szinten ez nem vicc.
Lehet szóban ugratni egymást, vagy tényleg apró csínytevéseket tenni, ami feldobja a napot, jókedvűen telik a munkaidő. Mi így érezzük jól magunkat. Jobban megy a munka is, ha jókedvűen jövünk be. Szeretünk nevetni. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy nem lehet mindenkivel ugyanazon a szinten poénkodni, mert nem mindenki érti úgy a dolgokat, ahogy azt én szánom. Éppen ezért valakivel abszolút nem ugratjuk egymást, valakivel mérsékelten, valakivel viszont NAGYON! :)
"majd elboruljon esetenként"
ha engem borítana fel, fejbe rúgnám. Azon vihoghatna a buz1ja.
Szerintem ez nem humoros, max egy 5 évesnek.
Én beszámolnék ezekről a felettesének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!