Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egyik kollégám állandóan...

Egyik kollégám állandóan kioktató, hangos, és lenézően beszél velem. Hogyan tudnám kezelni, hogy a végén ne ő jöjjön ki kisistenként?

Figyelt kérdés
Van egy kollégám, aki körülbelül egy pozícióban van velem, viszont van közös projektünk, ahol ő a kapcsolattartó az ügyféllel. Amikor bármit kérek, hogy kérdezzen az űgyféltől, állandóan kioktató hangsúllyal beszél velem, bunkón, mintha én lennék a hibás, hogy az adott kérdés egyáltalán felmerül. Hogyan tudnám elérni, hogy ne így beszéljen velem, valamint hogy ne érezze magát okosabbnak? (pár hete vagyok az új cégnél, neki ez az első munkahelye, itt van 3 éve, így otthoni pályán teper)

2018. júl. 25. 12:05
 1/10 A kérdező kommentje:
A kollégák szintén inkább mind mellette vannak, hiszen rég óta ismerik, kb a "kislányuk"
2018. júl. 25. 12:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Állítsd le! Kérd ki magadnak a stílusát, hogy ha így folytatja nem lesztek jóban. Ennyi!
2018. júl. 25. 12:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Ne szóban mondd neki, hanem küldd át mailban. Nyoma is van és nem kell vele beszélned.
2018. júl. 25. 12:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Emlékeztesd rá, hogy ő nem a főnököd, ugyanolyan kib...szott alkalmazott, aki bármikor elküldhető.
2018. júl. 25. 14:11
 5/10 A kérdező kommentje:
A cég nagyon tetszik, és nem szeretnék konfliktusba kerülni vele... Meg van hogy az az érzésem, hogy nincs is tisztában azzal hogy hogy beszél.
2018. júl. 25. 17:41
 6/10 anonim ***** válasza:
5: Tetszik vagy nem tetszik a cég, a konfliktusok néha elkerülhetetlenek. Nekem is volt munkahelyem, amit szerettem, de ettől függetlenül párszor rá kellett dörrennem az okoskodó kolléganőmre, hogy ne szövegeljen annyit, és emlékeztetnem, hogy ő nem áll fölöttem.
2018. júl. 25. 18:07
 7/10 anonim ***** válasza:

az utolsó válaszadóval egyetértek. Ha szereted a munkádat, akkor elég erősnek kell lenni ahhoz, hogy eltűrd vagy valami frappáns szöveggel visszavágni.

A nővérem 12 éve dolgozik egy cégnél. Őmaga mondta, hogy az első 5-6 évben voltak undok, buta kollégái, de ő nem foglalkozott ezzel. Azt mondta, nem fog megfutamodni miattuk, erősnek kell lenni. Mióta ennek a cégnek új főnöke van, aki nem tűri az ilyesfajta viselkedést, azóta normális alkalmazottak dolgoznak ott.

Barátnőm mesélte, hogy régen olyan munkahelyen dolgozott, amit szeretett, de a kolléganője elviselhetetlen volt, aki szintén újonc volt, mint a barátnőm, igaz ő már 6 hónapja dolgozott ott. Bár erős ember a barátnőm, de ezt már nem tűrte el, ezért 3 hónap után felmondott. Vagy 2 hét múlva írt neki a főnöke, hogy az elviselhetetlen lány miatt hagyta ott a munkáját, igaz? Ezen nagyon csodálkozott, hogy honnan tud erről? Akkor tudta meg, hogy mások is panaszkodtak a lányra a viselkedése miatt. A barátnőm után egy másik alkalmazott is tervezte a felmondást, mert már gyomorgörcse volt miatta, így tudott meg mindent a főnök és el is küldte a lányt. A barátnőm meg visszament, mert őt szívesen látták ott

2018. júl. 25. 20:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Kicsit érdekes, hogy felteszel egy kérdést, hogy hogyan tudnád kezelni a kollegádat, és írják rá az egyetlen jó választ, hogy konfliktussal, erre te meg leinted őket. Akkor mit szeretnél, mit írjunk?

Az a baj, hogy rengeteg ember egyszerűen csak abból ért, ha egy konfliktusban érzi, hogy a másik a sarkára tud állni. Velem is többször volt már az, hogy a fejemre nőttek, de rájöttem arra, hogy semmi baj nincs azzal, ha néha elfelejtek udvarias lenni és keményen beugatok valakinek. Megállok vele szemben, kihívóan, mélyen a szemébe nézek és ugatok vele. Rögtön nem tud ilyenkor semmit mondani, utána pedig egészen másképpen viselkedik. Utálom én is ezt, de meg kell tanulni, mert sok ember csak ebből ért. Szerintem ez a kollegád is. Máskülönben életed végéig te leszel, akivel úgy beszél más, mintha a seggéből húzott volna ki.

2018. júl. 26. 03:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Azt azért még hozzáteszem, hogy csak akkor viselkedek kihívóan és ugatok, hogy ha érzem, hogy máskülönben én maradok alul. Szóval magamtól soha nem csinálok ilyet, és szemétkedni sem szeretek, tényleg nem ilyen az alkatom, inkább ez amolyan preventív védekezés, és tudni kell ezt is alkalmazni.
2018. júl. 26. 03:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazatok van, összeszedem magam. Valahol arra jutottam, hogy inkább félrehívom megbeszélni, hogy észre vegye magát, s ha nem segít akkor visszaugatok :)
2018. júl. 26. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!