Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Budapesten hozzávetőlegesen...

Budapesten hozzávetőlegesen mennyi idő munkát találni?

Figyelt kérdés
27 éves, kulturált, intelligens ember vagyok. Történész, régésztechnikus diplomám van, ami nem túl versenyképes, de nem is szempont hogy ebben a szakmában dolgozzak. Nyelveket nem beszélek. Nehéz fizikai munka és gyári munka kivételével nagyjából az ésszerűség határain belül bármit elvállalnék. Így hozzávetőlegesen mennyi idő lenne munkát találni? 2 hónapon belül azért csak összejön, nem?

2018. júl. 19. 19:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A teljesen elvont, az alkesz/drogos és a "nekem-ez-derogál" típusok nem találnak munkát, mindenki más igen.

Ha ezekből egyik sem igaz rád, egy-két hét alatt találsz valamit, onnan pedig már van időd könnyebb, jobban fizető állást találni.

2018. júl. 19. 19:38
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Ha nincsenek nagy elvárásaid, akkor egész hamar. Sokszor arra kell várni a legtöbbet, hogy a beküldött önéletrajzot megnézzék és egyáltalán behívjanak interjúra. Aztán az interjú után vagy visszajeleznek vagy nem. Általában nem. Ha olyan helyre jelentkezel, ahol alacsony az elvárás és nagyon kell az ember, oda hamar be lehet kerülni.
2018. júl. 19. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
Hát, nehéz ügy. Pont fizikai és gyári munkából van a legtöbb. Így azt mondanám, hogy kb fél és háromnegyed év között.
2018. júl. 19. 20:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Korábbi munkatapasztalat? Nyelveket egyáltalán nem beszélsz vagy azért valamennyire pötyögsz angolul? Mennyi pénz kell a megélhetéshez?

Ha albérletbe akarsz költözni, akkor nettó 200 alatt a szobabérlés is felejtős, ennyit munkatapasztalat nélkül, örök egyetemistaként, nyelveket nem beszélve nehezen adnak. Ha legalább annyit értesz angolul, hogy kérnek pár gin tonikot uborkával, jég nélkül, akkor már el lehet döcögni pultozással, de az sem lesz könnyű.

2018. júl. 19. 20:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én munkanélküliként állást kerestem, 6 hónap alatt találtam úgy, hogy gyakorlatilag válogatás nélkül minden irodai munkára elküldtem, amihez nem volt szükséges felsőfokú képzettség vagy nyelvtudás. Az sem volt szempont, hogy jól fizessen, csak legyen valami, mert a segély nem tartott örökké. 150 önéletrajz, 17 interjú és a hatodik hónapra négy felajánlott állás volt a mérleg.
2018. júl. 19. 20:32
 6/11 A kérdező kommentje:
Dolgoztam 1 évet egy szálloda éttermében pincérként, fél évet irodában. Plusz a diákmunkák... de az tök vegyes a gyártól a metro áruházon át a szórólapig mindenféle volt, de talán még a burger king volt a legértelmesebb a diákmunkáim közül. Ennyi tapasztalatom van. Van egy középfokú német nyelvvizsgám. De azt már 10 éve csináltam azóta sem használtam, magyarán lópéniszt sem ér. Nem vagyok válogatós, szorgalmas is vagyok.
2018. júl. 19. 20:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Önéletrajzot pedig küldözgetek már sehova amúgy egy ideje. Jóformán soha nem válaszolnak rá. Inkább telefonálok vagy bemegyek személyesen. Kommunikációval nincs bajom.
2018. júl. 19. 20:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Ezeket tudtam még írni pozitívumként.
2018. júl. 19. 20:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Azért remélem fél évet nem kell szenvednem mire lesz valami. Jó nekem a lidl, spar, mcdonalds akármi is amig nincs értelmesebb.:D Aztán mellette keresgélek folyamatosan.
2018. júl. 19. 20:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Én a helyedben mindenképp tanulnék nyelveket, minimum angolul, de lehetőleg másik idegen nyelvet is.
2018. júl. 19. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!