Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahely keresési probléma....

Munkahely keresési probléma. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Másik munkahelyet keresek, voltam állásinterjún is, de az egyik közeli ismerősöm erről kedvesen beszámolt a főnökömnek. Elbeszélgettünk miért akarok elmenni, rendes volt és szeretné ha maradnék, csak félek ha elmondja ezt a feletteseimnek, akkor megkeseríti az életem, mert ők is váltó okok voltak. Elvették már a szakma iránti lelkesedésem is.

Mit tennének?

2018. júl. 9. 09:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Tanulság: nem kell erről csacsogni mindaddig senkinek, amíg hivatalosan nem ment végbe, nem zajlott le, nem fejeződött be a munkahelyváltási procedúra.

Amúgy honnan ismeri a kedves, "jóindulatú" (idézőjel!) ismerősöd a főnöködet?

"félek ha elmondja ezt a feletteseimnek", ha a főnöködnek elmondta, onnantól már ez nyitott könyv,ő onnantól akár futótűzként terjesztheti a hírt, amúgy pedig kinek mondhatná még ő el? Hány főnököd van?

Én összehívatnám minden érintettet a helyedben(ha 10 főnököd van, akkor igen, mind a 10-et), csinálnék egy kis elköszönő ünnepséget, és ezekután nyíltan bejelenteném, hogy igen, az ismerősöm által "megszellőztetett" hír igaz, ugyan nem így, ilyen sajnálatos módon akartad, hogy megtudják, hanem idejében, mikor már nem eshetsz két szék közt a pad alá (persze ezt átgondoltan, szépen megfogalmazva), de ha már így alakult, akkor ez van, köszönöd az együtt töltött időt(éveket, hónapokat, te tudod, mennyit voltál ott), jó volt(még ha ez hazugság is, ilyenkor nem illik felhánytorgatni a sebeket, az csak olaj a tűzre), szép volt, de találtál jobbat.

2018. júl. 9. 09:46
 2/4 anonim ***** válasza:

elk**tad. már tudja a veréb is a fán. veszett ügy.

én amikor váltottam senkin egy szó se, aztán amikor biztos volt akkor bementem a felmondólevéllel-akkor már mindegy volt ki tudja meg.

2018. júl. 9. 10:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Semmilyen véleményt senkivel soha!

Öcsémet azért rúgták ki, mert két kollégával rosszakat mondtak fb chat-en a főnökről. Valaki kiszivárogtatta és mind3ukat leépítették záros határidőn belül. Ne mondj semmit kollégák környezetében, mert az ördög nem alszik.

2018. júl. 9. 16:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Hacsak nem dolgozol a jelenlegi helyeden 40 éve, akkor valószínűleg 30 nap körül lehet a felmondási idő. Azt ki lehet húzni akkor is, ha megkeserítik az életed. Ha nagyon rossz, akkor elmész az orvoshoz, beadod valamelyik ellenőrizhetetlen panaszt (hátfájás, hasmenés stb.), és elmész táppénzre. Ha tényleg távozni akarsz, akkor félelemből ne maradj.
2018. júl. 9. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!