Mennyi most a minimálbér, illetve ha van szakmunkás bizonyitványom, akkor több a minimálbér?
Na elmondom mi a problem.
A minimálbéres melónak sok értelme nincsen.
Nem jó a cégnek sem mert nem vagy motivált, és neked sem jó mert kevés a pénz.
Komolyan mondom inkább nem csinálnék semmit, én 1 évig kerestem állást, felvettek valahova és nem a 100.000 nettót kapom vagy nem is tudom mennyi most a minimálbér.
Amik eddig voltak ilyen helyek mint "ökörködésbe" fulladt, volt ahol majdnem tömegverekedés lett, hiszen senki sem értette a másikat, kb. ahhoz tudnám hasonlítani mint ha nekem papírból kellene autót építeni, vagy nem is tudom, nem látom értelmét.
Azt a magasabb összeget garantált bérminimumnak nevezik, így keress rá a neten. 2018-ban a minimálbér bruttó 138e Ft, nettó 92e Ft; a gar. bérmin. bruttó 180e Ft, nettó 120e Ft. Feltéve, ha nem kapsz adókedvezményt.
Én úgy tudom, a garantált bérmin-t csak akkor kell megadniuk, ha a végzettséged szükséges a munka elvégzéséhez. Tehát ha én egyetemi diplomával árufeltöltő lennék, akkor nem követelhetném.
Jól mondja az utolsó:
Akkor kell megadni a 180 500 Ft bruttó fizut, ha a munkakör igényli a szaktudást, vagy legalább a középfokú tudást.
Sok cég így trükközik, hogy pl betanított munkásnak veszi fel az illetőt, mert ilyenkor nem köteles megadni, elég csak a 138 ezer bruttót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!