Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy éljek túl négy hetet h...

Hogy éljek túl négy hetet h állandóan feszengek?

Figyelt kérdés

Négyhetes gyakorlat, irodában vagyok. A munkatársak nagyon kedvesek, szóval nem is lenne okom rá, de már most ideges vagyok hogy másnap is menni kell. Első nap előtt még hánytam is mert egyszerűen annyira ideges voltam. Alapból is ilyen feszengős, nehezen feloldódó, csendes ember vagyok.

17/L

2018. jún. 19. 17:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Velem is szokott ilyen lenni, én mindenféle kommunikációtól félek, régebben még a családi összejövetelek előtt is szorongtam. Próbálj meg úgy gondolni rá, hogy mindenki tudja hogy te még csak kezdő vagy, szóval úgysem kapsz olyan feladatokat amikből nagy gond sülne ki ha esetleg elrontod. Illetve ha kedves veled mindenki, és figyelmesek, akkor lehet hogy észreveszik hogy csak zárkózott vagy, néha mosolyogj és akkor nem fogják azt hinni hogy azért nem beszélgetsz velük mert bunkó vagy, vagy hasonló. Az is lehet, hogy egy idő után feloldódsz, de ha nem, akkor az a négy hét gyorsan elszáll majd.:)
2018. jún. 19. 18:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok/voltam. Egész konkrétan szociális fóbia. Sajnos nem tudok jó tanáccsal szolgálni. Egyszerűen csak túléltem ezeket a dolgokat, és az egyre több tapasztalatból tudtam meríteni erőt. Minden új közösségbe egyre szorongásmentesebben sikerült (általában inkább nem sikerült) beilleszkednem. Sokat segített, ha munkaként kezeltem a szitut és a társakat. Kicsit levettem a vállamról a felelősséget ezzel.

Én kerestem az ilyen helyzeteket, pont azért, hogy fejlődjek. Egyetemen több sportot próbáltam ki, szabad tárgynak olyat vettem fel, ami interaktív, tréninget. És kb az összes létező diákmunkára elmentem.

Teljesen normális, ha az ember kicsit bizonytalan ismeretlenek között, de az ilyen bénító szorongás tényleg nagyon kellemetlen.

2018. jún. 19. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!