Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kikészít az állandóan locsogó...

Kikészít az állandóan locsogó munkatársam. Felmondáson kívül lehet valamit tenni?

Figyelt kérdés

Egy 50-es vénkisasszonyról van szó - szó szerint az, az anyjával lakik, aki mos, főz rá.

Próbaidő utolsó heteit töltöm, sokáig úgy voltam vele, hogy felmondok, mert nem tudok a hangzavarban a munkámra koncentrálni, ami sajnos a minőségén is meglátszott, voltak hibák.

Elment az illető 2,5 hét szabi - táppénz kombinációra, először szabin volt, majd megbetegedett és ez idő alatt rendesen tudtam végezni a munkámat: a másik két kolléga is elvolt magában, ugyan egymáshoz szóltunk, de ideális mértékben. A héten megjött a locsifecsi kolléga, már a mai napon az idegbajjal küzdöttem. Sosem fogy ki a témából, mindig van mondanivalója, legtöbbször mások kibeszélése, az egyik kolléga vevő rá, a másik valamelyest, így egész nap valamiféle Mónia show jellegű hangzavarban ülök. Már többször megkértem, hogy legyen szíves ne kiabáljon, mert nem tudok ekkora zajban dolgozni, de nem segített. Megsértődött, majd másnapra elfelejtődött az egész, én meg lassan kikészülök idegileg.

Nem akarnék felmondani, mert a fizetés nem rossz, ha ő nem lenne jól érezném magam, de megkeseríti az életemet és ő már 20 éve ott van, így garantált, hogy ha szóvá tenném engem tennének lapátra. Mit tudok tenni?

2018. márc. 7. 20:32
 1/8 Bubuka508 ***** válasza:
100%
Ha téged próbál megkóstolni, vagy választ akar belőled kikényszeríteni, feleld azt: Igen, ma szerda van.
2018. márc. 7. 20:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan a munkád, hogy lehet, akkor füldugó vagy fülhallgató. Ha nem, akkor nem reagálsz és megpróbálod kizárni. Sajnos én is hasonló helyzetben vagyok, sok kollégával egy irodában, valamelyik mindig fecseg, azt már ki tudom zárni, ha egymással, az viszont nagyon dühít, amikor éppen írok valamit a gépen, abszolút benne vagyok a gondolatban, látja is a nyomorult, hogy koncentrálok, de azért csak odajön valami hülyeséggel és megzavar.
2018. márc. 7. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha szereted a munkád,és jó a fizu,én nem biztos,hogy felmondanék.Ahogy írták,füllhalgató,esetleg más terembe nem tudod átkérni magad?
2018. márc. 7. 21:17
 4/8 A kérdező kommentje:

Füldugó jó ötlet, de ha meg munkával kapcsolatosan mond valaki más valamit, akkor azt sem hallom.

Na igen, ha csak egymással csevegnének az még hagyján, de sokszor hozzám is szól, pedig látja, hogy dolgozni próbálnék, a végén meg én vagyok a bunkó,aki nem áll le vele cseverészni, mert nem reagálok.

Sajnos átkérni magam nem tudom máshova, mert mi egy "csoportba" tartozunk 4-en, bár ezzel a nővel egyszer nem volt még köztünk valósi munkakapcsolat.

2018. márc. 7. 21:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kolléga hangosan hallgatja a rádiót. Konkrétan mindenkit zavar, de senki nem mer szólni, mert már "régi róka" és ő ezzel vissza is él.

Én többször jeleztem, hogy nem hallom a gondolataimat, ha lenne kedves... Azóta nem vagyunk jóban, és ha egyeztetek a többiekkel, még jobban felhangosítja, mondván, a beszélgetésünk miatt nem hallja a Bocsit.

Én elkezdtem repedt hangon (neki) borzalmas dalokat énekelni és nem vagyok hajlandó felvenni a telefont ha csörög, mert úgy sem hallom, amit mondanak. Ilyenkor rámutatok, utalva arra, fel lehet venni helyettem.

Kb. 1 hónapig bírta a gyűrődést, azóta ha beérek az irodába, megy ugyan a rádió, de lehalkítja és még meg is kérdezi, hogy megfelel-e a hangerő.

Össze tudtunk hozni egyfajta elviselhető közeget a munkahelyen, igaz, kemény harccal. :)

2018. márc. 8. 05:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Hahhahha ez mekkora :D:D
2018. márc. 8. 06:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Fülhallgató. Én is ezt csinálom, ha elszabadulnának a kollégák. Előfordul hogy nagy a hangzavar. Vagy szólok érte (és vagy abbamarad vagy nem) vagy zenét hallgatok (természetesen fülessel). Ha meg akarnak valamit integetnek, vagy megbökik a vállamat. Más is ezt csinálja, nincs belőle sértődés.

A kérdés az, hogy hajtasz e a kollégád barátságára. Mert ha nem, ne érdekeljen hogy nem kedvel, mond meg neki udvariasan, hogy ne haragudjon, de te így nem tudsz koncentrálni, ha valamit el akar mesélni, legyen szíves várja meg az ebédszünetet. Akár hányszor belekezdene neked mesélni valamit, mond meg, hogy de most elfoglalt vagy stb. Ha meg megsértődik, sértődjön, legalább nem téged fáraszt a továbbiakban. A lényeg, hogy ne indulattal mond, hanem kedvesen, udvariasan.

2018. márc. 8. 15:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is van egy kifejezetten sokat beszélő kolléganő.Bármiről beszél, egyedül is.Nem beszélget. Ugyanarról beszél.Végig az egész munkaidőt.Konkrétan senki sem szeret mellé állni, mert szoba fikusz IQ-ra fejlődünk vissza, annyira lefáraszt mindnekit.Egyszer mosolyogva odafordultam hozzá és megkérdeztem tőle, h ha a műszak elején ráhúzok egy szopóálarcot, kb mikorra fogy el a levegője, h végre csend legyen?Vagy legalább egy kis szünet? Mindenki röhögésbe tört ki, főleg, aki értette, h mi az amit rá akarnék húzni a fejére. Azóta, ha meglát vagy egymás mellé kerülnénk, csak annyit mond, tudom, te nem szereted, h sokat beszélek.És azóta tud csendbe is lenni.
2018. jún. 27. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!