Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkába mehetek úgy, hogy...

Munkába mehetek úgy, hogy ebédre bort ittam vagy szabályt szegek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a Munka Törvénykönyve szerint a munkaszerződésemnek akkor nem teszek eleget, ha nem munkaképes állapotban jelenek meg, de nem tudom, mi van akkor, ha egy déli - du.1 órai ebéd közben elfogyasztott 2 - 3 dl bor után délután 2-re megyek a másik munkahelyemre. Természetesen ennyitől még munkaképes állapotban vagyok, nem érződik, de egy szonda kimutatná.

Azért kérdem, mert saját vállalkozásomban ebédelnem kell egy ügyféllel, aki jelezte, hogy igyunk egy pohár bort, mert a saját készítésű bora és pofátlanság visszautasítanom. Ez délben lesz, de 2-re mennem kell a másik munkahelyemre. Mit mond a törvény erről? Vagy csak én parázom túl?

2018. jún. 15. 06:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
10: Mert Németországban nincs zéró tolerancia. (Ahogy nálunk, Hollandiában sem.) Odahaza viszont a legkisebb mennyiség sem nézendő el.
2018. jún. 15. 13:30
 12/14 A kérdező kommentje:

Természetesen taxival megyek és számítógép előtt ülök a munkám nagy részében.

Az ügyfél meg amúgy francia-magyar, náluk is megengedett ennyi.

Csak azt nem tudom, hogy pontosan mit mond a Munka Törvénykönyve.

2018. jún. 15. 17:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Zero tolerancia van. Nálunk belépésnél ha bejelez a rendszer megyünk szondázni. Nem számít, hogy vezérigazgató vagy betanított munkás az illető. Első alkalommal minimális szint alatt csak hazaküldenek arra a napra, e fölött azonnal elbocsátás, második esetben mindegy mennyire kicsit ivott az illető elbocsátás. Szerintem ez jó rendszer. A 2-3 dl bor nem minimális mennyiség, mondj nemet munka előtt az alkoholra.
2018. jún. 15. 18:25
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem csak a munka törvénykönyve számít, hanem a céges szabályzat is. Nálunk rúgtak már ki ezért dolgozót. Azt mondta, hogy csak 2 pohárral ivott, de a szondázáskor megbukott. Majd 20 éves munkaviszonyt cseszett el jó fizetéssel. 2 évre rá enyhítette a cég a szabályt és első alkalommal csak fegyelmit adnak - azaz csak figyelmeztetést.

Szóval nagyon nem mindegy, hogy a cég miként szabályozza a témát.

2018. jún. 15. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!