Munkába mehetek úgy, hogy ebédre bort ittam vagy szabályt szegek?
Tudom, hogy a Munka Törvénykönyve szerint a munkaszerződésemnek akkor nem teszek eleget, ha nem munkaképes állapotban jelenek meg, de nem tudom, mi van akkor, ha egy déli - du.1 órai ebéd közben elfogyasztott 2 - 3 dl bor után délután 2-re megyek a másik munkahelyemre. Természetesen ennyitől még munkaképes állapotban vagyok, nem érződik, de egy szonda kimutatná.
Azért kérdem, mert saját vállalkozásomban ebédelnem kell egy ügyféllel, aki jelezte, hogy igyunk egy pohár bort, mert a saját készítésű bora és pofátlanság visszautasítanom. Ez délben lesz, de 2-re mennem kell a másik munkahelyemre. Mit mond a törvény erről? Vagy csak én parázom túl?
Természetesen taxival megyek és számítógép előtt ülök a munkám nagy részében.
Az ügyfél meg amúgy francia-magyar, náluk is megengedett ennyi.
Csak azt nem tudom, hogy pontosan mit mond a Munka Törvénykönyve.
Nem csak a munka törvénykönyve számít, hanem a céges szabályzat is. Nálunk rúgtak már ki ezért dolgozót. Azt mondta, hogy csak 2 pohárral ivott, de a szondázáskor megbukott. Majd 20 éves munkaviszonyt cseszett el jó fizetéssel. 2 évre rá enyhítette a cég a szabályt és első alkalommal csak fegyelmit adnak - azaz csak figyelmeztetést.
Szóval nagyon nem mindegy, hogy a cég miként szabályozza a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!