Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akkor kirughatnak e, ha...

Akkor kirughatnak e, ha táppénzes igazolással tudom igazolni a távol létemet?

Figyelt kérdés
2018. jún. 2. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Csak ha csaltál (nem is voltál beteg), és ők erre rájönnek. És akkor vissza kell fizetned a táppénzt, sőt, akár két év börtönt is kaphatsz.
2018. jún. 2. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:

Nagyon sok mindentől függ.

Próbaidő alatt indoklás nélkül kirúghatnak. Legtöbb helyen értesíteni kell a felettest munkakezdés előtt, ha nem tudsz megjelenni, ha ezt elmúlasztottad az is lehet indok.

Ha sokat vagy táppénzen és ezt nem fogadja el a főnököd akkor is kirúghat.

Egyszóval: igen.

2018. jún. 2. 11:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát csalásról szó sincsen. Próbaidőm már le telt , a főnököt természetesen mindig értesítem , csak az a baj , hogy külsős vagyok még a cégnél, és a külsős erő munkakölcsönzőtől félek leg inkább . Elvileg azok is megmondhatják , hogy az adott munkahelyre már nem mehetek .
2018. jún. 2. 11:56
 4/9 anonim ***** válasza:
2: Ha azért rúgják ki, mert sokat beteg (és tényleg beteg), és ezt bizonyítani tudja, akkor beperelheti a céget.
2018. jún. 2. 12:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem értem a helyzetet.

Ha nem vagy bennt a melóhelyen akkor szólsz valakinek hogy nem leszel pár napig, vagy egy hétig.

Utána első nap mikor mész viszed a papírokat, vagy ha nincs táppénzes papír akkor szabadságból megy a történet.

Ezért "hülyeség a kérdés", már bocs.

2018. jún. 2. 12:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Utso válaszoló próbáld meg értelmezni a kérdést. Pl utsó előtti válaszoló adott most is egy értelmes választ. Köszi szépen!
2018. jún. 2. 12:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez sok körülménytől függ: mi volt a hivatalos indoklás? a távolléted? Ha ezt nem írták le, mivel akarod bizonyítani egy perben, hogy amiatt volt a kirúgás?

Egy sima betegség miatt nem szoktak kirúgni senkit, az már legfeljebb az utolsó csepp a pohárban szakmai hibák, viselkedési problémák, emberi konfliktusok, vagy egyéb ügyek mellett.

Pl. nálunk volt aki elment táppénzre, de facebookra feltette a képeket, hogy nyaral. Kirúgták, de nem tehetett semmit, mert bizonyítottan táppénzcsalást követett el. és az orvosi igazolása nem volt érvényes.

2018. jún. 2. 17:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Utso válaszoló mivel én nem csalok , és elég ritkán szoktam betegség miatt hiányozni, így nyilván nem arra megyek , hogy el kezdjek bizonyitgatni , de értelem szerűen azért viszek táppénzes igazolást.
2018. jún. 3. 16:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha tényleg ritkán mész táppénzre, akkor gondold végig miért akarnak megszabadulni tőled.
2018. jún. 3. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!