Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hamarosan becsődölő munkahelyr...

Hamarosan becsődölő munkahelyről elmennétek még most vagy megvárnátok a tényleges fizetésképtelenséget?

Figyelt kérdés

Ha már most erősen sejthető egy munkahelyről hogy becsődöl hónapokon belül, akkor mit tennétek?

Elmennétek még most, amíg úgy ahogy működik a hely?

Vagy megvárnátok azt amikor már kénytelenek lesztek elmenni mert bezárnak?

Azért kérdéses ez mert a fizetésem pillanatnyilag megjön, és úgy vagyok vele munkám elvégzem, fizetésem megkapom addig minek menjek el.

Majd ha már pénz se lesz akkor nem lesz kérdés, de per pillanat van pénz még.

2018. máj. 21. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:

haha :D

Nap kérdése.

Na attól függ milyen a "hangulat".

Általában az van ha egy cég megy a szakadékba akkor már mindenki "dilis", az ember azt várja melyik nap lesz tömegverekedés.

Nekem volt egy hely, onnan léptem le mint a huzat, mondom ez "életveszélyes".

Most ahol vagyok majdnem 1 éve is úgy néz ki megy a kukába, mármint a cég, de ha itt is durva lesz a hangulat nem várom meg míg a papírokat megkapom, egyik nap lelépek.

2018. máj. 21. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:

1. Keresgélj, és ha találsz valamit, ragadd meg a lehetőséget.

2. Az első alkalommal, amikor nem fizetnek időben, lépj le! Ne vedd be azt, hogy "majd nemsokára" megkapod a pénzt, mert aztán vagy megkapod vagy nem:(

2018. máj. 21. 15:28
 3/9 anonim ***** válasza:
én megvárnám. egyrészt mert szeretek ott dolgozni, másrészt mert ismerem főnököm, és maga az egész munkahely azért van, hogy nekünk tudjon munkát adni, tehát az például fel sem merülne, hogy az utolsó fizetésemet már nagyon nehezen kapnám kézhez, biztos vagyok benne, hogy először a béreket rendezné, ameddig lehet.
2018. máj. 21. 15:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem várnám meg azt hogy ne tudjon fizetni és amiatt menjek el úgy hogy nincs kilátásba más, és az is kérdéses hogy mennyi idő mire újat találok. Én menet közben erősen keresnék másik állást és amint van jó, már lépnék is, még akkor is ha tudom hogy 2-3 hónapig még stabil a régi helyem, de ugye a jövőt évekkel előre érdemes átlátni, és én egyszer hibázta abba amikor nagy lendülettel otthagytam egy nagyon jó munkahelyet egy másik miatt mert éreztem hogy az kihívás lesz. Elsőnek leszámoltam a régi helyemen, mert volt felmondási idő, és utána pályáztam meg az új állást ami akkor még aktuális volt, de mégsem vettek fel mert kiderült hogy megoldották házon belül. Akkor maradtam hoppon mert az előző helyemre már nem mehettem vissza, aztán akkor más meg nem igen volt 2 hónapig, és igen csak vakaróztam, és ha nem lett volna tartalék pénzem akkor nagyon nehezen éltem volna.
2018. máj. 21. 15:59
 5/9 A kérdező kommentje:

"2. Az első alkalommal, amikor nem fizetnek időben, lépj le! Ne vedd be azt, hogy "majd nemsokára" megkapod a pénzt, mert aztán vagy megkapod vagy nem:"

És mi van ha csúszik a pénz de új hely kilátásban sincs?

Mert ha azonnal felállok amint nincs pénz az odáig oké na és hova megyek nagy hirtelen?

2018. máj. 21. 18:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Én keresgélnék és ha találnék mást, elmennék.
2018. máj. 21. 20:32
 7/9 A kérdező kommentje:

És ha nem találsz akkor meg várod az összeomlást?

Költői kérdés mert mi mást tehetnél.

2018. máj. 21. 20:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem már most keresgélj.

Elmondom a párom hogy járt. Az ő cégét is bedöntötték, igaz az utód már megvolt, hogy majd ha kell hova teszik át az embereket. Elkezdték felszámolni a céget, a fizetéseket az ügyvezető saját zsebből állta, de amikor a felszámoló kifizette a dolgozókat, akkor visszakérte a meghitelezett pénzeket.

A párom talált másik melót, de a kilépő papírjait a felszámoló cégtől csak 2 hónap után kapta meg, a végkielégítése is késett. Szóval ne várd meg míg eljön a teljes összeomlás, mert akkor felgyorsulhatnak az események.

2018. máj. 21. 22:35
 9/9 A kérdező kommentje:

Viszont egy gond van.....

ha én felmondok akkor még az elvi lehetsőégét is elbukom a végkielégítésnek.

Én per pill jogosult vagyok 3 havi alapbéres végkielégítésre amit adott esetben ha másképp nem is végrehajtás után majd megkapok.

De ha felmondok még az elvi lehetősége sincs meg hogy megkapjam egyből elestem tőle.

2018. máj. 22. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!