Amikor főnök lettél, a kollégáid elfogadtak? Mennyi idő kellett míg tekintélyed lett? Hogy viselted?
Neked kell ismerned a kollégáid. Normális esetben, ha ők is normálisak, téged pedig az érdemeid és a képességeid miatt neveztek ki, akkor automatikusan elfogadják a helyzetet, függetlenül attól, hogy idősebb vagy-e.
Ha meg nem normálisak (pl. képességek helyett a kort tartják nagyobb tényezőnek a munkahelyen), esetleg nem az érdemeid, hanem a hosszú nyelved után kaptad a kinevezést, akkor csinálhatsz bármit, nem fogják tisztelni a szavad.
Persze nem feltételezem, hogy a második eset helytálló lenne, de voltam már olyan munkahelyen, ahol ez történt. Aki tudott, lelépett, aki nem tudott, az néma gyűlölettel próbálta a legjobbat kihozni a helyzetből, mert ha a főnököd tényleg egy idióta, akinek fogalma sincs a munkafolyamatokról, de ha te felvilágosítod hogy baromságokra utasít és kártékony, akkor megsérül a pici lelke és téged tesznek ki... Nehéz ügy :)
Ezen a tekintély dolgon én nem rugóznék, kezeld őket ugyanúgy, ahogy eddig, használd a kérem-köszönöm szavakat, a tekintélyed magától fog alakulni, nem lehet rájuk erőltetni.
Közelembe is történt ilyen. pár eset biztosan van.
Kollégák nehezen szokták / szokják meg.
Amennyire én látom.
Jó időbe bele fog telni míg elfogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!