Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire gyakoriak az ilyen...

Mennyire gyakoriak az ilyen munkahelyek? Mi a véleményetek az ilyen helyekről?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm egy irodába dolgozik. A munkaidő 4ig tart de ő már 2-3kor lelép.... és nagyon nem nézik mikor hova megy.
2018. máj. 16. 08:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Biztos bennfentes. :)
2018. máj. 16. 08:06
 2/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van, pedig jelenléti ívet kell írni, de simán beírják délután kettőkor, hogy ötkor elmentek. Pedig kilóg a lóláb, mert ugye sorban van a jelenléti, tehát ha az utána következő ember két órát ír, akkor bukó, de nem foglalkozik vele senki. És mikor panaszkodtak a többiek a vezetőségnél, hogy mi ez az egyenlőtlenség, akkor azt mondták, hogy tudják, de azt a lovat kell ütni, amelyik húz. Mármint a rendesen dolgozókat. Elvégzik ők a lógósok munkáját is.

Szerintem minden munkahelyen vannak egyenlőbb kollégák, akiknek kicsit többet szabad, vagy akár mindent. Én próbálok nem erre koncentrálni, hanem a munkára, végtére is azért járok oda, és nem akarok megkeseredni sem.

2018. máj. 16. 08:08
 3/17 A kérdező kommentje:
Mindenki lelép egy marad mindig állítólag és közösen megbeszélik ki az az egy aki mindig marad
2018. máj. 16. 08:12
 4/17 anonim ***** válasza:
Simán megoldható, nálunk is volt hasonló. A munkát elvégeztük, nincs ezzel semmi probléma.
2018. máj. 16. 08:25
 5/17 anonim ***** válasza:
96%

Dolgoztam én is olyan munkahelyen, ahol nem az órát nézték.

A lényeg az volt, a munka el legyen végezve. Megbeszéltük, kinek mi a kínja és mehetett.

2018. máj. 16. 08:30
 6/17 anonim ***** válasza:
Soha nem dolgoztam ilyen helyen, inkább az ellenkezője van. De jó hallani, hogy ilyen is van.
2018. máj. 16. 08:56
 7/17 anonim ***** válasza:

Már a negyedik munkahelyemet taposom, de még egyik helyen se találkoztam ilyennel.

Inkább a túlórák voltak jellemzőek, a munkaidőt meg szigorúan betartatták. Néha nagy kegyesen elengedtek korábban (néha = szökőévente egyszer... se), de többnyire még ünnepek előtt is inkább ledolgoztatták az időt, hátha valamelyik ügyfélnek a szilveszteri virslifőzés közben jut eszébe, hogy neki még dolga van velünk. :)

Ahol most dolgozok, ott úgy lehet "ellógni", hogy az órákat be kell dolgozni máskor. Mondjuk erre azt mondom, hogy okés, de ez azért is lett bevezetve, mert pár kollégának szúrta a szemét, ha valaki jött ment, és mentek a beköpések a főnökségnél (ilyen rendes emberek dolgoznak itt).

2018. máj. 16. 09:35
 8/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet, de senki nem használja ki folyamatosan, talán pont azért, mert értelmes társaságot sikerült összeválogatni és senki sem teljesen tisztességtelen. Ha az adott munka meg van csinálva, és feltűnően nem hiányzik senki sokáig, akkor bíznak bennünk. Én is "lógtam" már meg néhány napon fél-1 órával előbb (2 órát amúgy sztem senki nem merne lógni tőlünk).

Ill. anyukám helyzetét ismerem még. Ő iskolaorvos, és náluk kb. teljesen rendben van, ha vagy ő, vagy a védőnő bent van a munkaidőben, kiv. vizsgálatoknál... ők nem előbb lépnek le, hanem váltásban intézik az ügyeiket meg vásárolgatnak munkaidőben.

2018. máj. 16. 09:57
 9/17 anonim ***** válasza:

Nálunk ha megvan a heti 40 óra (+ ebédszünet), nem nézik, mikor jössz-mész. Van egy törzsidő, amikor bent kell lenni, ettől el lehet térni bizonyos esetekben (pl. üzemorvosi vizsgálat), a peremidővel teljesen magad gazdálkodsz.

Ha az ismerősöd ilyen helyen dolgozik, akkor ez normális, ha fix. munkaidő van, akkor meg csak rá és a főnökére tartozik. Ha megteheti, annak oka van. Egy ismerősöm pl. egy időben délután 3-kor hazament az irodából, és otthonról dolgozott tovább.

2018. máj. 16. 10:00
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem találkoztam még ilyennel, olyan volt hogy projektek voltak, ha kész volt előbb hazamentünk, ha később akkor később.
2018. máj. 16. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!