Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Cipőboltban milyen dolgozni?

Cipőboltban milyen dolgozni?

Figyelt kérdés

Diákként és Deichmann, ha ez számít. Nem hangzik túl nehéznek,elvileg vevőknek kell segíteni főként, gondolom ha nem tudok valamit eleinte, maximum én is megkérdezem, illetve árukat kipakolni.

De elvileg leltárkészítésben és a raktárkészlet ellenőrzésben is segíteni kell. Ez mit jelent? Nehéz?

Illetve hogy általánosságban, aki dolgozott hasonló helyen, az idő gyorsan telik vagy alig, mert viszonylag eseménytelen a nap?

2018. máj. 15. 23:44
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Igaz más bolt de a leltár nálunk kb annyi hogy "oké, ebből a nyakláncból elvileg 8 van, számold meg mennyit látsz"

Segíteni meg nem nehéz ha a kedves vevő tudja mit akar, megjegyzed melyik fajta cipők hol vannak aztán kérdezel hogy milyenre gondol és a fejedben lepörgeted hogy hol láttál olyasmit. Illetve készülj fel hogy ha azt mondod "minden méret amiből van ki van téve" nem jelenti azt hogy nem küld el a raktárbe megnézni hogy de biztooooos :D

2018. máj. 16. 07:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ccc-ben dolgoztam diákként.

A raktár ott egyetlen polcot jelentett. (volt több polc is, de ugye tárolni kell a marketinganyagokat, pl plexiállványokat, amiket a téli csizmák kiállításához használnak stb stb)

Pénztáraznom nem kellett, így a felelősségem valahol a 0-hoz volt közel.

Vásárlókkal udvariasnak kell lenni minden esetben. Legfontosabb, hogy köszönni kell mikor be-ki lépnek az üzletből. Jó napot! Viszont látásra! Nameg mindig kérdezik, hogy van-e a kinézett cipő a méretükben. És rendszerből kiderül, hogy általában van, csak rohadtul nem a helyén, ilyenkor hosszas keresgélés jön. És persze mindig a vevőnek van igaza, akkor is, ha nem. Bármi történjen, el kell érni, hogy egyszer hajlandó legyen még visszajönni.

ÉS A LÉNYEG!

A munka 90%-a csúszás-mászásból és dobozpakolásból áll. A kicsi raktár miatt gyakran nincs lehetőség utántöltésre (mindig az utántöltés lenne az első). Ilyenkor a megvásárolt cipőknél keletkező lyukakat viszont el kell tüntetni, jól kell kinéznie az üzletnek, mintha fullra tele lennének a polcok, mégha nem, akkor is. Ez azt jelenti, hogy mindent odébb kell csúsztatni. Az egész teljes üzletet folyamatosan át kell rendezni. És persze nyilván ez a diák feladata lesz. Ehhez való ruhát ajánlok. Ehhez tartozik még, hogy szép egyenes sorban álljanak a dobozok, minden cipőből legalább egynek kint kell lennie, ez csak igazítás.

Fizikai részhez tartozik még a takarítás. Ehhez jó, ha magas vagy. Nyitáskor a kirakat van takarítva, ablakok-ajtó (esetleg az üzlet előtere), záráskor seprés-felmosás, tükrök, ülőkék/puffok/padok.

Itt a hétfő volt a legjobb nap. Akkor érkeztek meg az akciók. Majdnem az egész nap elment azzal, hogy keressük a leértékelt termékeket, és rájuk rakjuk a %-os matricát és az új árat. Ilyenkor én voltam az árzabáló! 😃 Ez jó feladat arra is, hogy megismerd az üzlet termékeit, cipőmárkákat, helyüket.

Munkatársakkal jóban kell lenni, össze leszel zárva velük, konfliktust kerüld! Ha valamit nem tudsz, INKÁBB KÉRDEZZ! Sose állhatsz le unatkozni, mindig kell csinálnod valamit! Ha nem találod fel magad, akkor KÉRDEZZ!

Az idő viszonylag elmegy... elég monoton, amikor csak pakolsz és pakolsz... de ha sok a vásárló, akkor sokan fognak segítséget kérni, ami azért csinál egy kis változatosságot. Helyfüggő...

Leltárból itt kimaradtam szerencsére. Elektronikusan zajlik. Leltárkörzetenként be lesz olvasva minden termék vonalkódolvasó csipogókkal. Ilyenkor ellenőrzik, hogy minden megvan-e, mi van a boltban aktuálisan. Más üzletnél csináltam (h&m, tesco, praktiker), úgyhogy valószínűleg nagyon gyorsan megelsz, mert ugye az össszes cipő vonalkóddal kifelé van. Ezt tudnám elképzelni róla.

Raktárellenőrzés nem lehet nagy cucc, de deichmann raktárban tényleg nem voltam 😃 én beérkező szállítmányt vettem át. Boltközieknél voltak hibák. Idióták nem tudták, hogy mit küldenek nekünk 😃

Én két hónapig csináltam, akkor br 969 órabérért, plusz délutáni pótlék (18 után), plusz vasárnapi pótlék 100% lehetett a pótlék, duplabér. Ez így rendben volt, ennyit ért a munkám minimum. Beosztást ugyan korán le kellett adni az egész hónapra, de abban rugalmasak voltak, hetes szünetekre mentem stb... másik üzlet igazándibíl, nem jelenthet sokat neked. De elég volt egy életre. Innentől kezdve a fizikai helyett inkább már csak szellemi munkát végeznék, kijelentettem magamban 😃 találtam is.

25f

2018. máj. 16. 07:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Al Bundy tudna róla mesélni, milyen cipőboltban dolgozni :D
2018. máj. 16. 16:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát igen! A dagadt nőktől félni kell! 😄😄
2018. máj. 17. 16:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :D
2018. máj. 17. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!