Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kell egy munkáltatóval...

Miért kell egy munkáltatóval törvénybe rögzített dolgokról vitatkozni? Kötelező terhesgondozás

Figyelt kérdés

Miért kell egy munkáltatónak arról vitatkozni köteles-e elengedni egyterhes nőt a kötelező terhesgondozásra? Köteles. Ott van a jogszabályban.

Köteles elengedni amikorra a terhes nő időpontot kap a nőgyógyásztól, se le nem vonhat emiatt se szabira ki nem írhat, se le nem dolgoztathatja. Feketén fehéren ott van a jogszabályban.

Mit kell ezen állandóan vitázni hogy így meg úgy meg oldja meg munkaidőn kívül-akkor oldja meg amikorra időpontot kap.

Sejtésem szerint a főnök meg akar válni a nőtől de mivel terhes így ki nem rúghatja így próbálja elérni hogy „önként „ menjen.

Vagy ez konteó? Mások is így gondolják mint én.

2018. máj. 5. 10:05
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

És miből gondolod te hogy az a 30 férfi majd elmegy hozzád szaros 200-as pénzért melózni?

Miből gondolod hogy tudsz te olyan bért adni annak a 30 férfinak hogy ne röhögjön a pofádba?

építkezésen a SEGÉDMELÓSOK Pesten 10-15-öt kapnak a KEZÜKBE /NAP!!!

Segédmelós.

Tudsz te ezzel versenyezni?

Vagy nem tudsz, és kénytelen leszel olyat felvenni mégis aki hajlandó elmenni hozzád szaros btto 200/nettó 150-ért bohóckodni?

Melyik?

És akkor azt már meg se említem, hogy mi van ha égen földön nem találsz embert se 200-ért se többért, mert az ország olyan részén vagy (Sopron Győr stb) ahol már midnenki kihúzott rég külföldre aki ért valamit is?

És akkor mi teszel ott? Mert ott már adhatsz te nem 200-at hanem 2x 200-at is akkor se lesz embered.

És ha ott és akkor jön hozzád egy akármilyen NŐ melózni fel kell vegyed. Választásod nincs. Nincs kiből válogatni.

"50 nőből 10 épp gyesen van, 5 a beteg gyerekével otthon, 5nek épp megjött, 5t pedig annyira kikeszitett a női pletykálkodás, hogy táppénzen vannak idegi kimerültség miatt, ez így összesen 25.

A 30 férfiból pedig 5 másnapos és ezért kamu indokkal betegállományban van, 5 pedig annyira be van rúgva, hogy képtelen normálisan dolgozni, ez így összesen 20.

20 férfi pedig el tud látni annyi munkát, mint 25 nő.

"

2018. máj. 5. 12:41
 22/42 anonim ***** válasza:

"építkezésen a SEGÉDMELÓSOK Pesten 10-15-öt kapnak a KEZÜKBE /NAP!!!"

Ez ordas nagy kamu!

Ha meg ennyit kapnak, akkor azt tuti feketén.

2018. máj. 5. 13:12
 23/42 anonim ***** válasza:
Természetesen feketén. Üdv a valóságban.
2018. máj. 5. 13:22
 24/42 anonim ***** válasza:

Jó, aki feketén dolgozik, meglopva az államot, nyugdíj és TB nélkül, annak őszintén gratulálok...

Csak utána ne csodálkozzon, ha a politikusok is ugyanezt csinálják, csak kicsit nagyobb léptékben, és szépen lerohad az egész ország.

2018. máj. 5. 13:33
 25/42 anonim ***** válasza:

"Ott van a jogszabályban."

Melyikben és hol?

Kíváncsi vagyok hogy van megfogalmazva.

2018. máj. 5. 13:56
 26/42 A kérdező kommentje:

"Ha meg ennyit kapnak, akkor azt tuti feketén.“

Annyit kapnak és többnyire feketén... de ez nem szempont mert ha te a „nagy és hozzáéértő vállalkozó (az vagy ugye???? naná...) “ embert keresel netto 150-ért fehéren míg egy házzal arrébb nettó 300-at a kezébe kap a melós feketén-na akkor kinek NEM LESZ embere?

NA ez a kérdés nem más!!

Kinek nem lesz elvégezve a melója és dől be a cége?

Na ez az.

De a szakemberek (kőműves burkoló villanyszerelő stb) megkapják ezt meg még többet és azt már fehéren legálisan.

Versenyzel vele te a hozzáértő vállalkozó? Adsz többet? Mert ha nem tudsz akkor ki a szar megy majd hozzád? Kiből fogsz te válogatni (ezt nem veszem fel, mert nő azt nem mert ennyi éves...)??

Azt veszed fel aki jön! Vagy a bedől céged.

Na?

"Csak utána ne csodálkozzon, ha a politikusok is ugyanezt csinálják,“

Senki nem csodálkozik. Senki a világon. Ld a választási eredmények.

2018. máj. 5. 15:05
 27/42 A kérdező kommentje:

[link]

Keresd ki.

Ott van.

Az emberi erőforrások minisztere 26/2014. (IV. 8.) EMMI rendelete a várandósgondozásról.

33/1992. (XII. 23.) NM rendelet a terhesgondozásról A magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: tv.) 3. §-ának (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján.

A magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény 16/A. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § d) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el

....

2018. máj. 5. 15:11
 28/42 anonim ***** válasza:

Nyilván normális munkáltató nem csinál ilyet...aki meg nem az arra nem lesz könnyű hatni. (az ilyen "mondjon" fel magával piszkálással a főnök annyit fog elérni, hogy a dolgozója kiíratja magát, és akkor még ennyit se fogja látni)

Bár első kanyarban ilyenkor is illik megpróbálkozni az udvariasabb formával fenyegetőzés nélkül. Azért a tényleg kötelező vizsgálatok száma nem olyan sok. Van az első trimeszteres vérvétel, a 12. heti genetikai uh, a 18-20 heti genetikai uh, a 24-28 heti terheléses cukor/vérkép, a harmadik trimeszterben pedig 2 ultrahang, a 38.19.40. hétben pedig hetente 1. (bár azért 40 hetesen nem tudom ki dolgozik) Ez összesen max 7-10 vizsgálat, ami kis szerencsével fél nap. (mert a babamozi meg magánnőgyógyász, plusz ultrahang nem tartozik bele) Szóval normális helyen meg lehet beszélni, hogy a vizsgálat után még bemegy az anyuka. (Nálunk ilyenkor műszakcserével oldottuk meg, és nyilván nem rótták fel ha késve értem be a délutáni munkába...de pl nem kellet egy egész napot kihagynom)

A másik dolog, hogy nyilván kettőn áll a vásár szóval a munkavállalónak is illik fair-nek lenni. Sokan pl. úgy mennek próbaidőre, hogy már terhesek de nem szólnak mert titkolják a 3 hónapig, más kismamák a 8. héten szívhang megjelenésénél kiíratják magukat ha indokolja a munkahelyük ha nem (gyakorlatilag a terhesség bejelentővel adják be a táppénz igényt)...az ilyen hölgyek utána meg csodálkoznak, hogy nem szívesen látják őket viszont...:S

Egy terhesség akarva akaratlanul érdekkülönbséghez fog vezetni a két fél között, ami szomorú. Ezt normális kommunikációval és ésszerű kompromisszumokkal lehet valamennyire kezelni.

2018. máj. 5. 15:57
 29/42 anonim válasza:

" Ez összesen max 7-10 vizsgálat, ami kis szerencsével fél nap"

Már 7-10x fél nap úgy érted....

mert én megéltem azt hogy elmentem uh-ra majd utána loholtam be melózni hogy minél kevesebbet késsek emiatt, és ezt a mocsok főnök azzal hálálta meg hogy levonta az egész délelőttöt pedig 9re már benn is voltam (7kor kezdtem volna).

Na én meg ezt azzal háláltam meg hogy 1 hónapra rá kiírattam magam veszélyeztetettnek és onnantól fogva többet nem is látott.

nem csak az egyik fél tud ám szemétkedni ezt elfelejti egynémely főnök! És ez egy olyan szitu amikor nem biztos hogy a főnök az erősebb. elmentem tp-re mit tehetett-semmit.

Ki nem rúghatott.

Ha a cég szemétkedik vissza kell szemétkedni.

2018. máj. 5. 16:08
 30/42 anonim ***** válasza:

Utolsó nyilván úgy értettem én is, hogy 7-10 x fél nap. :D

Nemrég voltam 20 hetes ultrahangon (genetikai) és igencsak bosszantó volt, hogy hiába voltam ott 7:50-re. 11.50-kor kerültem sorra. (mert azt a vizsgálatot csak xy professzor csinálhatta aki csak 11-kor ment le az osztályra) De persze ettől függetlenül is be tudtam érni 1-re nem kellett egy egész napot kihagyni.

De mint írtam szerencsére nálunk ebbe nem kötöttek bele, normális a munkaviszony. (de tény h ehhez nekem is tennem kell. Nyilván már nem mozgok úgy mint régen meg kapok könnyítést, de nem is lébecolom el a napot mondván, hogy "terhes" vagyok úgysem rúghattok ki :P)

Persze tény ha szemétkednének velem, a babára ártalmas szituációkba kényszerítenének, és békés keretek között nem tudnánk rendezni a dolgot, nálam sem lenne kérdés, hogy kiírassam magam.

2018. máj. 5. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!