Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkahelyemen elrontottam...

A munkahelyemen elrontottam egy nagyon drága gépet, de senki se látta. Inkább ne szóljak senkinek, vagy valljam be, hogy én voltam? 100 ezer forintos gép.

Figyelt kérdés
2018. ápr. 26. 12:45
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ha bevallom, akkor tuti fizetnem kell.
2018. ápr. 26. 12:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Inkább valld be. Úgy is ki fog derülni, és akkor a sumákolásért ki is rúgnak.
2018. ápr. 26. 12:53
 3/11 A kérdező kommentje:
Azon a részén ahol történt a dolog nincs kamera. Ezt a gépet sokan használják rajtam kívűl. Már két napja történt, azóta senkinek se tűnt fel. Az az igazság nincs felesleges 100 ezer forintom.
2018. ápr. 26. 12:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A te döntésed mit hogyan csinálsz, de inkább szóljál róla, mert úgy is kifog derülni, mert ha más kollégád használja, vagy nem használod, vagy éppen valamelyik főnököd ránéz és látja hogy nem jó, úgy is a végére fognak járni hogy ki tehet erről, és nyilván tudják hogy te használtad akkor így kifog derülni x idő múlva. Mondd el hogy hogyan történt, nyilván nem önszántadból rontottad el, de mondj el őszintén mindent hogyan sikerült, és legrosszabb esetben is 33%-ot vonnak le a fizudból ameddig ki nem egyenlítődik a dolog. De ha javítható akkor csak annak a költségét vonják le maximum, de ha van biztosítás akkor meg is úszhatod.

De ha hallgatsz róla akkor fegyelmit is adnak mellé, de akár ki is vághatnak emiatt.

2018. ápr. 26. 13:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

milyen gép és hogyan tetted tönkre?

biztos, hogy tönkrement?

2018. ápr. 26. 13:02
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Én nem a pénz miatt aggódnék, hanem ha történik egy általam okozott és eltussolt kár, ami miatt másnak komoly baja esik vagy belehal, mert olyan alapvető munkabiztonsági szabály sem lett betartva, hogy a nem működő vagy hibásan működő gép tovább lett üzemeltetve. Aztán majd mehet a nyomozás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vagy emberölés miatt.

2012. évi C. törvény:

"„165. § (1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget, b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált, c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz."

2018. ápr. 26. 13:15
 7/11 anonim ***** válasza:
42%

Az a gép, amit tönkre lehet tenni, az annyit is ér.

Beszart volna mástól.

Az ilyen hulladékok direkt úgy vannak kitalálva, hogy bekrepáljon, aztán még termelje a gyártó számlájára a pénzt.

Rengeteg gépet, autót, motort, fűnyírót, stb...szereltem már, kiakasztó, mennyi gagyi ócskaságot gyártanak.

2018. ápr. 26. 13:15
 8/11 anonim ***** válasza:
28%
menj oda mintha használni akarnád és szólj hogy nem működik :D egyből nem fognak rád gyanakodni
2018. ápr. 26. 13:21
 9/11 anonim ***** válasza:
97%
Ott nincs kamera, de az oda vezető úton van, szóval ki lehet sakkozni, ki használta utoljára.
2018. ápr. 26. 13:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Én nem mondanám el. Ha mégis kiderül, hogy te tetted tönkre, akkor mond azt, hogy már akkor sem működött megfelelően, amikor te használni akartad és mivel nem akartad, hogy te legyél gyanúsítva, esetleg meg kelljen térítened (nem állsz jól anyagilag most, nem férne bele a keretbe egy ekkora kiadás) nem mertél szólni, nehogy te legyél a hibás.

Egyébként hogy rontottad el? Szándékosan mondjuk "piszkáltad", beledugtál valamit, vagy hasonló, amivel megrongáltad? Mert ha nem, hanem csak használni akartad és használat közben tönkrement, akkor nem is te vagy a hibás, így pláne ne szólj.

2018. ápr. 26. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!