Komolytalan hellyel van dolgom? Ti milyen esélyeket jósolnátok nekem?
Dolgoztam már több helyen, azonban keményebb állásinterjún nem voltam még. Abszolutóriummal rendelkezem, ősszel fogok államvizsgázni, addig is szeretnék elhelyezkedni, dolgozni.
Elküldtem néhány helyre az önéletrajzom és behívtak az álomhelyre, és az álompozicióra. Nem árultam zsákbamacskát, az önéletrajzomba világosan leírtam, hogy jelenleg nem rendelkezem diplomával, "csak" abszolvált vagyok, illetőleg azt is, hogy a tanulmányi eredményem az egyetem alatt kiemelkedő volt. Az interjú - szerintem - jól sikerült, kedvesek voltak, és a bérre is rábólintottak amit kértem (bérigényt kellett mondanom, azt mondták gondolkodnak rajta, de belátták, hogy korrekt amit kérek, plusz nem is számítok már pályakezdőnek, dolgoztam azon a területen)
Azt mondta a "leendő főnök", hogy megteszi az ajánlást, mert szimpatikus voltam, és legkésőbb hétfőn értesít, hogy fent elfogadták-e vagy sem az ajánlatot, de mindenképpen ad egy nyomatékos igent vagy nemet. Oké, mivel vidéki vagyok, nekem Pesten lakást kellett találnom, így az interjú után keresgélni kezdtem, hogyha menni kell hát menni kell, és mivel nem keresem degeszre magam az elején, olcsóbb albérletet kell keresnem. Találtam is így tökjó helyet, szóltama tulajnak hogyha lehet keddig tartsa fent nekem, mert hétfőig eldől a sorsom. Belement. Teltek múltak a napok, de a munkáltatótól csak nem jött az a hívás, hogy hogyan is állunk. Hétfőn is vártam, szintén semmi. Tegnap rátelefonáltam, elmondtam kedvesen a helyzetemet, hogy szeretném tudni az esélyeim, mert nekem 300 km-el odébb kell költözni, és én minden akadályt megugrok, hogy lássák valóban akarom az állást. Erre mondta, hogy ő még semmit nem tud, és várni kellene, felterjesztette az anyagom, de nem azzal a bérrel amit kértem, merthát csak egy érettségizett vagyok, és elhiszi hogy nehéz a lakhatás megoldása, dehát nem tud annyit fizetni amennyit kértem (kérdem én, akkor minek kellett a bérigényt megjelölnöm)... Azt mondta örülhetünk ha 1 hét múlva már tudjuk a választ ... és majd csörög jövőhéten, de ha mégsem tenné hívjam már fel (?). Közben vázoltam neki, hogy a környéken lenne álláslehetőségem, ami tuti, dehát így nagyon nehéz, mert félek hogy két szék közül padló lesz, és szeretnék mielőbb fixet tudni. Erre mondta, hogy nyugodtan pályázzam meg a másik állást, max ha ők felvesznek, majd otthagyom a másik helyet (?) ... Mondtam erre, hogy nem szeretnék bolondot csinálni senkiből, a másik helyből sem, mert milyen lenne már hogy elkezdek dolgozni ott, és lelépek mondjuk 2 hét után hogy összejött más. Utána mondtam neki, hogy tulképp nekem ők az álomhely, és én kész vagyok azon aterületen dolgozni és azon a területen is maradni. Erre mondta, hogy beiskoláznának februártól további képzésekre (PhD és társai), és kötnének velem egy tanulmányi szerződést (?)... Itt már elvesztem. Szóval számolnak velem de mégsem. És úgy éreztem totál nem volt képben a leendő munkáltató velem kapcs, mert sztem azt is elfelejtette hogy hétfőig ígérte a tájékoztatást. Elég komoly helyről van szó egyébként, szóval számomra fura, mert ha valakit interjúztatok, és szimpi, akkor miért kell várni heteket a kezdésig? Az interjún kérdezte mikor tudnék kezdeni, rávágtam h kb azonnal. Kérdezték a lakhatást, mondtam megoldom... Ha meg nem akarnak alkalmazni, nem egyszerűbb megmondani h bocsika, de nem? ... Felhozódott még az államvizsga, hogy mégis azt hogyan tervezem kivitelezni.... hát mondom, ahogy mások. Tudták szerintem mit vállalnak, tudják hogy még tanulnom kell, egyszerűen nem értettem a kérdéseket és hogy minek hívtak be, ha nekik majd gondot okoz az államvizsgám is... Ti milyen esélyt adnátok nekem? Szerintetek felvesznek? A személyi anyagom felterjesztére került, bár mégis azt érzem, hogy nem akarnak felvenni.
KÖSZÖNÖM, hogy elolvastál!
Eléggé mellébeszélnek. Csak konkrétumnak szabad hinni: írásbeli ajánlat, szerződés. Amíg ilyen nincs, addig csak duma. Hány ilyen van! Én is voltam interjún, ahol megmutatták a leendő helyemet és lelkendeztek, hogy közel lakom, ők pont rám vágynak! Aztán nem vettek fel.
Nem "csinálsz bolondot" senkiből, ha máshová mész, aztán váltasz. Erre találták ki a próbaidőt.
Áh, naiv vagy. Itt Pesten minden értelmes pozícióra jelentkeznek egy csomóan. Nem tudom hány interjút ültem már végig, ahol éreztem, hogy minden szép és jó, és de tutibiztos, hogy szólni fogunk, aztán baxtak szólni. Hívtam, akkor meg azt se tudta ki vagyok, elmondtam, ja igen, sajnáljuk nem önre esett a választás.
Ennyi, kb tepersz, küzdesz, harcolsz, és imádkozol, hogy vmi isteni csoda folytán rád essen a választás. Ha pedig a szakmád csúcsa ez a cég, akkor lehet gondolkodnék, hogy pályát váltok.
Hát, szerintem felejtős. Engem anno mikor járásbíróságon felvételiztem, a hazafelé tartó vonaton hívtak, hogy felvettek.
De azt sem értem, hogy ha nem a válasz, akkor miért nem mondják meg.
Lehet szabin van az illetékes? Mégsincs üres pozíció? Én szurkolok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!