Munkahelyen hogy szoktátok a párotokat említeni?
A jelenlegi munkahelyemen január óta dolgozom, a kollégáimmal munkatársi kapcsolatban vagyok, próbálom ezt meg is tartani, az otthoni dolgokat nem kiteregetni.
Ma olyan téma jött elő, amiben a páromat nem tudtam nem említeni, mire az egyik kolléga megjegyezte, hogy a páromnak van-e neve is, egyáltalán létezik-e, ugyanis megfigyelte, hogyha említem, akkor csak "páromként", míg a legtöbb ember a párját a nevén emlegeti. Válaszul csak annyit mondtam, hogy kinek mire áll a szája, ő is a férjét "férjemként" említi, ha nem vette volna fel a nevét nem is tudnám mi a férje neve.
Ti a párotokat hogy említitek?
Én is úgy vagyok ezzel, hogy aki esetleg már találkozott vele, vagy szorosabb kapcsolatban vagyunk (pl. családom, barátaim, korábbi munkatársaim), a velük való beszélgetésben mindig a nevén említem, de egy felületes, pár hónapja tartó munkatársi viszonyban nem is értem miért kellene a nevén szólítanom, egyrészt nem tudnák kiről van szó, másrészt mi közük hozzá.
Minden esetre köszönöm a válaszokat, már kezdtem megijedni, hogy csak én érzem ezt a beszólást furának. :) Minden esetre ha a kollega említi a férjét, akkor én is rákérdezek, hogy ugyan mégis mi a férje neve, esetleg ha épp "jobb" kedvem van, akkor előadok egy jó kis sztorit neki, hogy ma megyek Józsival, Gézával, Pistával a moziba, ahol találkozunk Klárival, sajnos Gyuri nem tud jönni... aztán tegye össze a képet. :)
Férjem-Férjem
Nővérem - Nővérem
Bátyám - Bátyám
Anyukám - Anyukám
Apukám - Apukám
Mondhatnám, hogy Béla, Gizi vagy Klári, de mivel bem ismeri őket ugyis csak visszakérdezne, hogy ő kicsoda.
Kötekedni akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!