300km-re hogy mentek állásinterjúra? Foglaltok szállást?
Elég messzire jelentkeztem. Jó 5 óra utazás csak oda, több átszállással. Szóval hajnalban kelek, hogy dél-1 körülre megérkezzek a városba, de még akkor sem az adott helyre.
Érdemes így menni??
Vagy ilyenkor szállást foglaltok és előző nap utaztok oda?
(kocsival sajnos nem tudok menni)
Illetve az időpont egyeztetésnél érdemes mondani, hogy messziről megyek és mondjuk későbbi napon, vagy délutáni időpontban lenne jó?
De ha variálok az időponttal, akkor meg az lesz a baj.
Ekkora utazás esetén érdemes lenne elsőre egy videóinterjút kérni, nekem is volt olyan, amikor külföldi volt az interjúztató, skype-on beszéltünk.
Ahhoz kiemelkedő lehetőségnek kellene lennie, hogy csak egy interjúért ennyit utazzak. És ha több körös lesz? Mindig mész majd?
Aha jól van Sanyi.
És te olyan messze akarsz dolgozni is??
Én eleve nem is dolgoznék a város másik végébe, azért nem akarok munkába napi 1 órát utazni az sok.
Jelenleg helyemre 30 perc alatt jutok el, BKV-val, mondjuk erre a helyre 1 évet vártam, annyi ideig kerestem állást.
De megmondom őszintén ami túl messze van azt inkább hagynám.
Régebben is kerestem állást, Pesti vagyok és felhívott egy Miskolci cég. Beszéltünk, azt nem lett belőle semmi, mondom most költözni azért nincs kedvem, Naponta bejárni "horror story", most olyan hogy lemennék oda heti 2-3 nap, na ezt előadtam volna szerintem visítva röhögtek volna. Hogy előadom hogy "bocs messze vagytok", "majd bejárok hétfőn meg szerdán", jó lett volna :D :D
Úgy csinálod, mintha valami nehéz dolog lenne benne.
Általában előre fixálna van az állásinterjú időpontja.
Megnézed, hogy melyik busszal kell menj és városon belül hogyan jutsz el az adott helyre, érdemes ráhagyni ilyen távolság esetén 1-2 órát pluszba.
Ha végeztél, szépen felülsz az utolsó buszra és elindulsz haza.
Vagy ha már nem sikerülne a csatlakozások miatt aznap hazajutni, akkor kiveszel egy szobát vagy egy éjszakát valahogy megpróbálsz "túlélni" valami buszváró/vonatváró teremben.
Felnőtt vagy, neked kell tudnod, hogy mire van igényed/pénzed...
Amikor Bécsbe mentem interjúra, foglaltam Mosonmagyaróváron egy szobát egy panzióban. Ott aludtam egyet, aztán másnap már nem volt nagy kunszt kimenni Bécsbe.
Amúgy érdemes. Olyan interjúm is volt, hogy repülővel mentem egy másik országba, reggel 4kor keltem emiatt, jól le is fáradtam, de oda is felvettek, szóval megérte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!