Ti a szellemi vagy a fizikai munkát szeretitek jobban?
A legjobb a kettő átmenete. Ne kelljen azért kültéren szívni hosszú napokat a szélsőséges időjárási viszonyokban. De ne is egy íróasztalnál ülve nyomorodjon meg az ember. Mondjuk ha csak a két véglet van akkor inkább az íróasztal.
De egy ideális munka számomra olyan lenne amiben tervezés, beszerzés, csapat irányítás, szellemi problémamegoldás és könnyű fizikai munka is van. Ilyen projekt szerű témákra gondolok, a lényeg hogy mindig legyen cél, legyen haladás és sose legyen monoton.
Sajnos nem ilyet dolgozok, de álmodni lehet.
Szerintem alapból nem lehet csak kettébontani, hogy szellemi és fizikai, hiszen mindkettőnek van ezer formája a fárasztótól a kevésbé fárasztóig, attól függően kinek mi az ideális.
Én például egész nap irodában ülök, számolok, terveket nézek át, e-maileket küldök, szerződéseket írok, ajánlatokat készítek. Mértéktelen mennyiségű papír és agyi munka. Sok munkatárs akik a "terepi" munkához szoktak, 1-2 hét után becsavarodnak ha bent kell ülniük.
Irodai munkában is hamar ki lehet égni. Főleg hogy itt is működik a minél többet vállalsz annál inkább terhelnek hozzáállás. Határidők, napi hívogatások hogy ez miért nincs kész az miért nincs kész ezt kell rendelni azt kell rendelni. Vagy elég csak egy durvább egyetemi vizsgaidőszakra gondolni. Volt amikor én is a teljes kidőlés határán voltam. Volt ismerős akit mentő vitt el, mert annyira kimerült idegileg és szervezetileg a folyamatos stressztől.
Legjobban azt szeretem, ha kint vagyok projekteken. Végzem helyben az "irodai" munkát, de azért kint is kell lenni, végigmenni a házon.
Másik, hogy mindig jönnek az elvárások, másoktól, magamtól is. Kellene diploma, nyelvvizsga, annyi mindent szeretnék tanulni.
Viszont ha végeztem a munkával teljesen kész vagyok agyilag, és inkább választok valami aktív mozgásos, kikapcsoló tevékenységet. Tekerek 50-60 km-t biciklivel. Elmegyek túrázni, egész napra, vagy akár csak este munka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!