Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti a szellemi vagy a fizikai...

Ti a szellemi vagy a fizikai munkát szeretitek jobban?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a fárasztóbb?

2018. márc. 15. 18:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
11%
Mindenki a szellemit szereti jobban, ha valaszthat.
2018. márc. 15. 18:41
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
Ha az egészségi állapotom engedné, akkor én a könnyű fizikai munkát részesíteném előnyben, amúgy meg szerintem máshogy fáradsz el a fizikai és máshogy a szellemi munkától, szóval nem igazán lehet őket így összemérni, ha meg egyénenként nézzük, ott meg nyilván attól függ, hogy ki melyikben erősebb.
2018. márc. 15. 18:50
 3/15 anonim ***** válasza:
81%

Mindkettő unalmas és fárasztó egy idő után.

Az a jó, ha van lehetőség változatos munkát csinálni, ami nem egyoldalú.

2018. márc. 15. 18:55
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Felváltva a kettő a legjobb.
2018. márc. 15. 18:56
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Mindegyik választ jelentettem, innentől kezdve feljelentek mindenkit!
2018. márc. 15. 19:02
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom ahhoz, aki azt írta, hogy a kettő felváltva.

Illetve azon is múlik, hogy kinek mennyire vyn hivatástudata és mit szeret.

Ha a munkára, csak, mint pénzszerző eszközre tekintünk, akkor a lehető legstresszmentesebb és felelősségmentesebb megoldás a legjobb.

Nemcsak a fizikai strapa fáraszt, hanema stressz sokkal jobban.

Na az én munkaszenvicsszerkezetű többlábon állásom, mint példa:

Alkalmanként (heti 2x,3x) költöztetek. Fárasztó, nehéz fizikai munka, de áldott jó kollégáim vannak, a stressz ismeretlen és a scheggfejség is.

Időnként szellemi munka, egy kiadó alapítványba bedolgozom nyomdai grafikákkal, árajánlatkészítéssel és projekt levezényléssel. Na ez a szellemi és alkotó.

Hivatás és szenvedély: ugyan nem pénzért, de rendszeresen vállalok önkéntesen tűzoltói szolgálatot, mert ez a világ legcsodálatosabb és legjobb hivatása, küldetése. Ez is fizikai, de jó a csapat és nagyszerű a cél.

Mi fárasztó? Nem a munka, hanem a határidőtől sürgetett és másnak végzett munka. A scheggfej főnökök, az intrikus kollégák, a nyomás, a teljesítménykényszer. Na az fárasztó.

Ma is lenyomtunk egy teljes család lakásköltöztetését, ugyan ünnepnap van és fizikailag lefárasztott, de mégis ezerszer inkább ez, mint valami irodában, folyamatos lelki feszültségben a fingot fűrészelni.

2018. márc. 15. 19:06
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én az olyan könnyebb fizikai munkát,ami szakmai precizitást igényel,szép alkotó munka,kézzel kialakított értékes igényes az eredménye,és mindez párosul szellemi tevékenységgel,tervezések,kiszámolások,ilyesmikkel.

Az 1-es válaszolóval nem értek egyet,mert (főleg férfiak esetében) nem biztos,hogy mindenki egy irodában szeretne poshadni,otthon meg képtelen befúrni a falba egy furatot tiplinek.

2018. márc. 15. 19:16
 8/15 anonim ***** válasza:
Köztes: fele ilyen, a másik fele olyan.
2018. márc. 15. 19:34
 9/15 anonim ***** válasza:

Trombus a nevedXDDDD

Valami megmaradt biológiából?:DDD

2018. márc. 15. 19:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Egyszer azt hallottam, hogy a szellemi munkát csak fizikaival lehet kipihenni és fordítva. Szóval mindkettőből kell egy kicsi. Ha pl. valaki csak fizikai munkát végez, biztos jólesne neki, ha olvasna egy jó regényt. Ha pedig egész nap a kreativitására, józan gondolkodására van szüksége, akkor pedig egy kiadós testmozgásra. Mindkét munka lehet stresszes, mindenkinek meg kell találnia, hogy tudja levezetni.
2018. márc. 15. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!