Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Létezik még egyáltalán a...

Létezik még egyáltalán a hosszúhétvége?

Figyelt kérdés

Rengetegen dolgoznak holnaptól, sőt tudok olyat is, aki ma is ment,mert volt lehetősége túlorázni.

Létezik még olyan hely, ahol megadják ezt a 4 napot? Melyik terület az, ahol nem kell menni?

Neked van hosszú hétvége?

2018. márc. 15. 09:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Gyógyszergyárban dolgozok, ahol minden szombatra túlórát szoktak szervezni, kivéve a hosszú hétvégét. Most is meg se próbálták - azt akarták, hogy pihenjenek az emberek.
2018. márc. 16. 16:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Én egy állami cégnél dolgozom kontrollerként, a múlt hét szombaton ledolgoztuk a tegnapi napot, ahogy az elő volt írva, így a 4 napos hosszú hétvégét megkaptuk. A korábbi munkahelyem a versenyszférában volt, ott ha ilyen volt, azaz szombatra esett egy munkanap ledolgozás, akkor azt a szombatot is kiadták "ajándékba", ki is fizették, mintha ott lettünk volna, mellé negkaptuk a 4 napos pihenőt is. Ugyanebben a munkakörben dolgoztam ott is.

A húgom üzletvezető egy kisebb boltban, neki tegnap már mennie kellett, mert a bolt ünnepnapokon és hétvégén kívül nyitva.

Apukám a versenyszférában műszakvezető, náluk három műszak van, így ő 15-én nappalos, tegnap éjjeles volt, most hétvégén pihen, hétfőn mehet újra.

Az öcsém szintén versenyszférás beosztott, műszaki rajzokat értelmez, fordít le a termelés részére, náluk csak egy műszak van 6:30-15-ig, így ő is hasonló helyzetben van, mint én, azaz megkapta a 4 napot.

Láthatsz tehát néhány példát, hogy hol, miért adják meg, miért nem. Nagyban munkakörfüggő a dolog.

2018. márc. 17. 09:30
 13/14 anonim ***** válasza:
A kereskedelemben, vendéglátásban, szabadidős helyeken (pl fürdők), egészségügyben nincs leállás.
2018. márc. 17. 09:51
 14/14 anonim ***** válasza:

Kereskedelemben dolgozom, soha nem volt még hosszú hétvégém, pedig 4 éve ott vagyok. Söt, az ünnep szabad, de elötte levö és utána lévő napok nagyon huzosak, szinte mindenki dolgozik ezeken a napokon, mert annyi vásárló van (és nem élelmiszerben dolgozom). Ilyenkor van, h nálunk mindenki hulla fáradt.

Nem tudom, mi vezérelte a főnökömet, de 4 év alatt elöször szabadot kaptam, pedig nem is kértem, mert eddig felesleges volt ilyet kérni. Ugyhogy 4 év alatt elöször itthon vagyok.

2018. márc. 17. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!