Nők! Mennyire tartanátok felháborítónak, ha a főnökötöknek elvárása lenne, hogy jól nézzetek ki?
Na nem a 60/90/60-ről van szó, de fodrász, manikűr, pedikűr, divatosabb ruhák stb lenne az elvárása, amiért fizetne átlag fölötti fizetést?
Az indoklása az lenne, hogy a vevők ne lerobbant alkalmazottakat lássanak, illetve ő maga is szeretné, ha csinos, igényes nőkkel lenne körbevéve?
Ez szinte mindenhol jelen van, ahol a vevőket be kell csalogatni valamivel. Ha a 100 tonnás Juliska nénit tennéd a pult mögé, akkor sokan inkább átmennek a másik üzletbe, ahol a szexi szőke kékszemű cicababa az eladó. Nem tartom annyira felháborítónak ezt. Meg tudom érteni még úgy is, hogy én nem vagyok ilyen. Persze nem esne jól, ha ez miatt nem vennének fel, de meg tudnám érteni.
23/N
Vannak olyan munkakörök, ahol ez természetes igény, nemcsak a nőkre, hanem a férfi munkatársakra vonatkozóan is. Rengeteg munkahelyen létezik dress code. Tudok olyan légitársaságról is, ahol szó nélkül hazaküldik azt a stewardesst, akinek nem makulátlan a frizurája, sminkje, körme és az egyenruhája.
Én nem dolgoznék ilyen helyen. Értelmiségiként ápolt vagyok és sportosan elegáns, de nekem pl. a smink vagy a kétcentis köröm nem tartozik bele az ápoltság vagy a csinosság fogalomkörébe, az meg pláne nem elfogadható, hogy bárki kötelezzen bármire a kinézetemmel kapcsolatban.
Nem vagyok felszínes, én is borzasztóan tudok kinézni néha. De...volt olyan kolléganőm, aki a főnök rokona volt, ezért vették fel. Két évvel volt nálam idősebb, de úgy viselkedett, mint egy megkeseredett nyugdíjas. A haja borzalmas volt, az az olcsó szőkítés, leopárdmintás, feszülős felsőket tuszkolt magára, fehér halásznadrág, mindez 110 kilóhoz. Az ügyfelek nem tudták komolyan venni, engem meg piszkált folyamatosan, mert rosszul érezte magát a bőrében. Az 58 éves kolléganő is igényes volt magára, és a férfi kollégától is elvárták azon a helyen, hogy legyen pedánsan öltözve.
A takarítók ezerszer jobban öltöztek nála, pedig negyedannyit sem kaptak.
Próbálok nem ítélkezni könnyen más emberek felett, de jézusom, mégis ki az, aki az alapján választja ki, hogy milyen boltba, meg milyen étterembe megy, hogy hogy néznek ki az alkalmazottak? Ez valami új jelenség?
A kérdésre meg; mint ahogy már említették, ha a férfiak felé is elvárás a jó kinézet, addig nem tartanám felháborítónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!